2009-03-10

Huvudet på spiken!

Missa inte Maciej Zarembas senaste artikel i DN om den havererade svenska integrationspolitiken. Han konstaterar där nämligen bland annat att:
”Folkhemmet” har (...) för Sverigedemokraterna en lika positiv laddning som det har på ledarsidan i Dala-Demokraten. Och tittar man efter är det ingen stor
skillnad mellan deras program och SAP:s på trettiotalet, bortsett från den detaljen att ett världskrig passerat, 80 år förflutit och världen förändrats i grunden. Så numera måste man övertyga folk om sådant som man den gången inte skrev i partiprogram, eftersom det togs för givet: att svenskar är ett folk med samma tro, seder och utseende och just därför är de solidariska med varandra. Och självfallet håller sig borta från Europa, som befolkas av oförnuftiga och främmande element.
Huvudet på spiken!

4 kommentarer:

  1. Anders, du har säkert åsikter i frågan och vill uppenbarligen tolka in en massa av dessa i vad Zaremba skriver.

    Av mig får du dock gravt underkänt på såväl citatteknik som innantill-läsning.

    SvaraRadera
  2. Får jag lova att be om en precisering om mer exakt vad det är jag missuppfattat..?

    SvaraRadera
  3. Vänd på det då - Går det vara icke-svensk?

    Eller är den som påstår att det finns något svenskt direkt rasist? Det kan bli en lätt löjlig situation då man säger att det finns inget svenskt, inget tyskt etc. Vi är alla världsmedborgare. Men i realiteten finns det skillnader. Samma fråga som ställdes till Åkesson kan ställas till andra politiker. Den har inte mycket med SD partiprogram att göra, och det är väl det som skall granskas i en saklig debatt?

    Själv skulle jag gärna öppna sveriges gränser för obegränsad invandring - jag tror på anarki så långt det går. Samtidigt skall man ha klart för sig att med fri invandring försvinner välfärdssamhället som vi har idag. Det är bara att välja.

    Är den som säger att vi skall begränsa eller minska invandringen rasist??

    SvaraRadera
  4. a) Självklart går det att vara icke-svensk. Och detta b) eftersom jag är den siste att förneka att det finns tydliga kulturella nationella särdrag typ tysk ordningsamhet, amerikansk effektivitet, svensk nogrannhet, etc. Vad jag tycker Zaremba fångar med stor träffsäkerhet är att det bara blir tok om man försöker använda sådana särdrag som kriterium för medborgarskap. För det finns ju mängder av slarviga tyskar, ineffektiva amerikaner och oorganiserade svenskar, etc. Och c) att vara emot den nuvarande svenska invandringspolitiken är per se definitivt inte rasistiskt. Jag är själv en benhård kritiker av den. Jag skulle vilja ha tillbaka den ordning som gällde decennierna efter andra världskriget, då det i princip rådde fri arbetskraftsinvandring och den som ville komma hit, göra rätt för sig och accepterade svenska lagar och regler etc kunde göra så. Men sen, 1974, genomdrev Facket i skuggan av ökad arbetslöshet, att denna politik stoppades, samtidigt som Sveriges politiker lekte världssamvete och därför ersatte arbetskraftsinvandringen med en flyktingsmottagning där folk (som heller inte fick jobba för Facket) fick komma hit men tvingades bli socialbidragstagare i solkiga förorter (som i dag i praktiken fungerar som ghetton där religiös och social (vänster)extremism frodas).

    SvaraRadera