2009-03-13

Man tager sig för pannan

Den svenska byråkratin har slagit till igen. Och dess beslut gynnar - surprise! - extremvänstern. För medan det om jag förstått saken rätt är i princip är olagligt för exempelvis en företagare att ha ett kundregister på sin dator utan speciellt tillstånd, så står det nu enligt Datainspektionen (DN 090313) i praktiken terrororganisationer som AFA fritt att föra register över svenska civilpoliser som anses "hota" deras verksamhet. Dylikt verksamhet är tydligen "olaglig och kränkande, men inte straffbar".

Nähänä... Och vad är det tänkt att brottsrubriceringen "Förberedelse till brott" (eller vad det nu heter) skall användas till? Att ge Medelsvensson parkeringsböter när han köper en bil?

5 kommentarer:

  1. En rent historiskt reflektion.
    Hur många myndighetspersoner var aktiva i '68-vänstern?
    "Lika barn leka bäst"

    SvaraRadera
  2. Svaret på den frågan, Bqt, är tyvärr mycket enkel - alltför många!

    SvaraRadera
  3. Det är inte olagligt för en företagare att ha kundregister på sin dator.
    Är du inte med i Timbro? Era pappor har ju företag allihopa, det är ju bara att fråga? :)

    SvaraRadera
  4. Läs artikeln igen, de kommer fram till att registret är olagligt.

    Det finns ingen rubricering som heter "förberedelse till brott", man kan dock dömas för förberedelse till något brott. Vilket brott tycker du att de har förberett?

    SvaraRadera
  5. Till "Anonym": jag "tillhör" inte Timbro eller någon annan (Timbro ger ut en bok jag skrivit, that's it). Till profanum: Motfråga - vad tror du AFA skall ha registret till? Skicka julkort?

    SvaraRadera