Vänstern går kräftgång i opinionen Ett 20 procentigt övertag har på några månader utraderats och förtroendet för Mona Sahlin sjunker som en sten (se bl.a. DN 090301, SvD 090301). Och hur reagerar (s)? Jo, genom att fara ut mot folket!
Kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul konstaterar exempelvis på dagens Newsmill att Mona Sahlin är att jämföra med "Olof Palme, Anna Lind och Bengt Westerberg (sic!)" men de dumma gubbstruttarna inom partiet - som "tycker att felet med dagens samhälle är att en karl inte kan försörja sin familj" - fattar inte hennes storhet. Och Anders Ehnmark anklagar på samma nyhetssite samma gubbar för att inte lyssna på vad Sahlin säger och tycker därför att "Kritiken mot Mona är bara dum".
Alternativ förklaring: Svenska folket har nu lyssnat på Mona Sahlin i många år. Och de gillar inte vad hör. De har också lika länge studerat hennes ledarstil. Och kommit fram till att hon inte håller måttet som statsministerkandidat. Jag tycker därför att det verkar som om (s) nu i desperation börjar resonera som man en gång gjorde i DDR: att om nu folket och dess åsikter inte passar så får vi skaffa ett nytt. Se där ytterligare en anledning till att behålla vänstern i opposition!
2009-03-01
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Om de bara kunde valja ett nytt folk och aka dit... Mna gor mig radd!
SvaraRaderaEn Socialdemokratisk ledning som får Kalle Anka att framstå som ett geni samtidigt som en borgelig Alliansregering styr och helt har slutat lyssna på folket som tillsatte dom ... man kan inte annat än att le lite kryptiskt och undra hur långt det ska behöva gå innan det totala sammanbrottet.
SvaraRaderaPelle
Opinionsundersökningar är eftersläpande - detta är en rättmätig och kraftig reaktion på Mona Sahlins resoluta och maktfullkomliga strategi att köra över LO-kollektivet i frågan om Lissabonfördragets ratificering. Många tunga fackförbund var självfallet emot - Byggnads, Transport och Skånedistriktet m fl. Att toppstyra och frysa ut EU-kritiker när det finns så starkt motstånd inom partiet får givetvis konsekvenser. Jag tror att socialdemokraterna måste göra helt om - om de inte vill styras ut från politiken helt och hållet. Det finns ett starkt folkligt motstånd mot överstatlighet inom partiet - att ge upp suveräniteten och den folkvalda demokratin och lämna över det till ett par regeringsrepresentanter att besluta åt oss i EU - med 2 % röstmakt där.
SvaraRadera