2009-04-20

Lägg ner 1:a maj

En Papperavdelning i Blekinge ställer in årets 1:a majfirande. Och orsaken är - givetvis - AMF-skandalen och Wanja Lundby-Wedin (SvD 090420). Gott så. För det finns betydligt viktigare och roligare saker att göra en (förhoppningsvis) vacker vårdag än att leka demonstration. Som att vila ut efter Valborgsfirandet (i a f i Uppsalatrakten) eller måla båten. Eller varför inte arbeta. Hårt. För överhuvudtaget så borde det arkaiska, patetiska och onödiga spektakel som 1:a maj utgör läggas ner och dagen bli en vanlig vardag. Politiska helgdagar hör ty icke hemma i demokratiska länder!

7 kommentarer:

 1. westrobothnian20 april 2009 13:57

  Jag håller fullständigt med. Nästa politiska helgdag som måste bort är 6:e juni!

  SvaraRadera
 2. Inte mig emot (då jag hellre skulle vilja ha en eller ett par helgdagar under den oändliga hösten), även om en nationaldag "för alla" är betydligt bättre än en rent partipolitisk helg.

  SvaraRadera
 3. Är det här en satir-blogg ala Badlands hyena fast mer subtil?

  SvaraRadera
 4. Martin Eriksson21 april 2009 01:23

  Så första maj demonstrationen är bara en sosse pr-kampanj menar du? För att ta sig epitetet svensk historia" är ju den här bloggen sorgligt historilös och historiefönekande. Löjligt empatilös blogg.

  SvaraRadera
 5. Att ens försöka förneka att 1:a maj i praktiken är en partipolitisk helg (för diverse socialistiska partier) är ungefär lika trovärdigt som att hävda att MUF inget skulle ha att göra med (m). Löjligt!

  SvaraRadera
 6. Den första maj borde givetvis avskaffas.
  I ett övergångsskede kan den göras till skottdag, så att man i varje fall 3 år av 4 helt enkelt börjar Maj månad med den andra maj, och på så vis får behälla den som klämdag de år när den sista april infaller på en torsdag.

  SvaraRadera