2009-04-21

Suck...

Den svårt vänstervridna "biståndsorganisationen" Oxfam får i dag utgöra både källa och sanningsvittne - givetvis som vanligt helt oemotsagt - i Svenskan (090421). Och budskapet är det gamla vanliga: att ett rent klimathelvete väntar runt hörnet om ingen "gör nåt". För att komma från en organisation som bland annat sammankopplar klimatfrågan med tokfeminism och vill omkullkasta maskuliniteten på en global skala förvånar inte budskapet. Att Sveriges i särklass annars bästa tidning lånar ut sig till dylikt dravel är betydligt svårare att svälja..

7 kommentarer:

 1. Ja, vad ska man säga. Oberoende av ämne som avhandlas så borde det väl ligga i grundläggande journalistisk arbetsmoral att alltid låta åtminstone två sidor av saken komma till tals (även om det som i din bok som jag just läst klart med stor behållning innebär att man låter en sosse debattera med en kommunist).
  /Niklas Elert

  SvaraRadera
 2. Alltid kul med konspirationsteorier. Nej gör ni som strutsarna och stoppa huvudet i sanden så löser sig säkert klimatproblemen av sig själva.

  SvaraRadera
 3. re 21 DEN 21 April 2009 09:45

  Vi förstår att du tycker det är riktigt kul med konspirationsteorier.

  Det är väl därför du underhåller dig själv med konspirationsteorier om "konspirationsteorier"...

  SvaraRadera
 4. Förstår inte hur du tänker. Skulle det vara smartare att vänta och se vad som händer, när vi redan vet att havsnivån kommer stiga och folks hus och hem bli översvämmade, både i Sverige och utomlands. Fast det kanske är bättre. Förhoppningsvis är vi döda när temperaturhöjningens effekter slår igenom och då får helt enkelt framtida generationer ta hand om problemet...

  SvaraRadera
 5. Alican.

  Om nu havsnivåerna stiger med 20-60 centimeter detta århundrade, som alltså är vad IPCC anger (men som man utifrån olika vetenskapliga utgångspunkter kan vara kritisk mot), innebär det inte att "folks hus och hem bli översvämmade, både i Sverige och utomlands", eller att det är bättre om vi är döda.

  Du är extremt dystopisk och osaklig. Faktum är att landhöjningen i Sverige är större än det IPCC förutspår av vattenhäjning, men även politiker i Sverige begriper inte detta, där t ex ett kommunalråd i göteborg nyligen talade om att flytta hela Göteborg till Skara-slätten.

  Faktum är även att historiskt alla länder klarat sådan havsjhöjning bra med sämre teknik än vad som finns idag. (Kanske inte när "Noas flod" kom, vilket kanske kanske var när det började rinna in vatten i Medelhavet vid nuvarande Gibraltar?)

  Vattenhöjningen var för mellan 15000 och 9000 år sedan över 100 meter. Under istiden var havsnivån 120-140 meter lägre än den är nu. Graf från Wikipedia grundad på ett antal undersökningar:

  http://farm4.static.flickr.com/3002/3117486386_8a14ed660d.jpg

  Det finns även de som ifrågasätter att vi nu har havjshöjning med hastigheten cirka 20 cm per århundrade, utan att havsnivån är närmare stillastående. Ett exempel är på detta område världsberömde professor Nils-Axel Mörner.

  Vi ska inte utesluta att Nils-Axel Mörner kan ha rätt. Hans forskning visar ändå att de platser han utforskat på många hundra år inte haft en ökning av havsnivån.

  SvaraRadera
 6. Du som är helt anonnym (själv tillåter jag inte längre kommentarer utan Google- eller OpenID-konto på min blogg), kan du förklara vad som är konspirationsteori i Anders inlägg här?

  Att jag inte begriper vad du avser kanske beror på att jag är helt pantad, men i såväl mina ingenjörs- som statsvetenskapliga studier hade jag hyggliga betyg. Du kan väl i alla fall försöka förklara för mig?

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Varför har du inte, såsom exempelvis Badlands Hyena, en liten ruta som informerar om att denna blogg är satir?

  Mvh
  Martin

  SvaraRadera