2009-06-12

Bättre på Bushs tid

Allt var inte bättre George W. Bushs tid som president. Men han och hans administration försökte i alla fall inte vad jag kan minnas använda HD för att mörka de fel som begicks i bland annat Abu Ghraib, som Obama nu gör: http://www.dn.se/nyheter/varlden/obama-morkar-bilder-pa-fangmisshandel-1.890194 Man väntar med spänning på tokvänsterns reaktioner på detta...

9 kommentarer:

  1. Kan inte påstå att jag är vänster, heh...men skämtar du eller?

    Inget var bättre på Bushs tid, snubben var snäppet från att vara efterbliven. Han startade två krig, varav bara ett var försvarbart. Att ens attackera Irak var ett brott mot folkrätten, att sen behandla drä...människorna där som de gjorde...nä, funkar inte om man samtidigt låtsas vara ett civiliserat land. Därför Israel kan suga mina ludna kulor, avskyr människor med dubbelmoral som ljuger etc. Om de vill mörda araber, fan stå för det.

    Republikanerna försökte mörka men misslyckades (bilderna hade redan skickats till en mängd civilia, så svårt att gömma det). De mörkade en jävla massa andra saker visar det sig i efterhand, även om de åkte fast på en del redan när det begav sig.

    Att Obama inte vill utsätta sina soldater för större hot är i min mening inte bara ett korrekt beslut men hans ansvar. USA borde inte vara i Irak, sant, men nu är de det och han måste göra vad han kan för att skydda "sina" män.

    Alla vet att amerikanska trupper begick övergrepp (vilket de gjort i samtliga krig de varit i, fast inte lika illa som rödingarna iaf). Det betyder inte att alla måste få se vad de gjorde. Vi i Sverige får ju inte ens veta (i regimkontrollerad media) vilka som begår brott i landet. Det vore betydligt viktigare, enligt mig. Etnicitet spelar roll, information spelar roll, svenska folket har rätten att få information så de kan fatta ordentliga beslut när det är röstdags. Att undanhålla fakta, ljuga och sprida propaganda är inte något DN/AB/SVD etc borde hålla på med. Men det är om något tvärt emot vad Obama gör. Våra politiker försöker förvärra för folket, sätta våra barn i fara. Obama försöker skydda sitt folk. Kanske dags att våra folkvalda folkförrädare lärde sig av honom?

    SvaraRadera
  2. Håller i princip med om att det vore bra om man släppte bilderna, men glöm ej att övergreppen skedde under Idioternas Dynasti...

    Vad är "tokvänster"? - MR-org?

    /Fredrik Svensson

    SvaraRadera
  3. "Allt var inte bättre..." - nähä, vad är bättre idag tycker du?

    Bush kunde ha belägrat HD för att stoppa bilderna från Abu Ghraib, det hade förstås inte gjort ett smack. De var redan ute, läckta till pressen som som bekant inte följer lagen (New York Times).

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att det är dålig stil av Obamaadministrationen. :(

    SvaraRadera
  5. Observation: "Tokvänstern" i form av kommentatorn ovan och jag är för en gångs skull överens..! (någon gång skall det väl ske ;-) Att som vissa andra ovan spekulera kring vad Bush kunde ha gjort är helt bara ett sätt att försöka blanda bort korten. Detta eftersom bilderna kom ut under hans styre och han INTE gick till HD för att stoppa dom.

    SvaraRadera
  6. Bush gjorde allt för att förhindra att dessa bilder publicerades och lyckades, precis som Obama försöker göra nu. Orsaken är att bilderna inte alls är "liknande" dem från Abu Grahib utan oerhört mycket grövre, vilket fega DN inte vågar berätta för sina läsare (enligt Seymour Hersh föreställer bilderna bland annat amerikanska soldater som våldtar barn framför ögonen på deras mödrar).

    SvaraRadera
  7. Till Erik Svensson: Jag förstår motivet bakom försöken att stoppa bilderna (att den absoluta majoritet soldater som inget gjort från att drabbas av hämndattacker). Men att gå till HD för stoppa dom är kvalitativt helt annorlunda att att hemligstämpla dom och riskerar att sätta ett farligt prejudikat för framtiden.

    SvaraRadera
  8. En idiot till president byts ut mot en annan, så har traditionerna tycks ha legat de närmaste 20 åren.

    Stackars folket, som inte får den utbildning som de behöver för att göra sig fri från USA-regimen. Man matar istället med en livlång inövande av starkt högerkristet tänkande och kapitalistisk levandssätt. Hur ska dessa personer kunna mäkla i en situation om varelser från en utomjordisk post kommer på besök? det skulle sluta med att samtliga i hela landet stod med ett vapen pekandes mot dem. Detta skrämmer med en terroristnojjan som har sliprat ut titt som tätt i propagandistiska toner. Och ja helt korrekt från USA.

    Tyvärr är Sveriges regering bestående av Moderaterna som ledande position väldigt själs-svaga så de ger med sig i både FRA och andra inkränkande regler integriteten.

    SvaraRadera
  9. Till Anonym ovan: Försök gör dig kvitt ditt tok(s)venska USA-hat och europeiska kulturförakt och åk till USA och njut av landet och folket istället. Du får mycket roligare i livet då...

    SvaraRadera