2009-06-18

Obamas popularitet vänder nedåt

Det tog inte många månader för amerikanska folket att få upp ögonen...

8 kommentarer:

 1. Ha, ha, ha, han har ju fortfarande en hög popularitet. Du kan ju jämför med andra presidenter - i synnerhet George W. Bush. Vore konstigt om has popularitet inte vände neråt som väntat. Smekmånaden är över. Vad hade du väntat dig?

  SvaraRadera
 2. 72% anser att han fått ärva problemen med USAs ekonomi av Bush. 28% anser alltså inte det.

  Jag tror nog inte det amerikanska folket fått upp ögonen speciellt mycket. En majoritet av idioterna tror på någon form av "gud".

  Att han vill stänga deras tortyrläger stöds av en knapp majoritet...nä just det, en knapp majoritet vill HA KVAR DEM!

  Är det sånt du (som moderat) vill ha i Sverige alltså? Ett samhälle där boskapet dagligen kontrolleras och om de inte lyder så blir det tortyr? Bra att veta...inte för att jag tänkt rösta på Moderaterna igen (har gjort det).

  Om det hjälper nåt så skulle jag hellre bli omskuren med en rostig motorsåg än rösta på vänsterpacket, men som tur är så finns det alternativ som inte vill sälja ut landet eller folket. :)

  SvaraRadera
 3. Till Anonym: Obamas popularitet är förhållandevis låg efter inte ens ett halvår på posten. Och han låg aldrig markant högre end direkt efter sitt tillträde än många andra nytillträdda (inkl. Bush 2).

  Till Illwill: Guantamano skulle man kunna ha kvar bara rättsläget för fångarna förändrades. En simpel ändring i den internationella rätten rörande vem som kan klassas som fiendesoldat (att de inte behöver ha uniform) är allt som behövs - om jag fattat det hela rätt...

  SvaraRadera
 4. Det känns som det hela kvittar, han skulle ändå ha representerat den "amerikanska" livsstilen, och den egoistiska kapitalismenstilen, men nu inser han att man inte kan köra ned folket igen som Bush gjorde och hela dess ekonomi. Det finns liksom inte pengar längre att föra ett till krig ändå. Smekmånaden är alltså över. Nu är det dax att bekänna färg.

  SvaraRadera
 5. Om jänkarna vill haffa människor runt om i världen, låt dem hålla de fångarna i sitt eget land.

  Att sprida ut dem över världen (vare sig det är en "lånad" bas i nåt B-land eller en hyrd bas på Kuba) handlar endast om att USA ska kunna göra saker mot fångarna som hade varit...mindre uppskattade...om det hade skett på amerikansk mark (under amerikansk lag).

  Missförstå mig inte, jag kunde inte bry mig mindre om vare sig terrorister, muslimer, araber etc...det de (delvis tack vare M's ledamöter) gjort mot mitt land gör att deras välfärd inte är något jag prioriterar.

  Men, något jag verkligen avskyr (häng med nu, kan bli svårt som politiker att greppa) är dubbelmoral, lögner och hyckleri. Om USA och Israel hade öppet sagt "Vi tycker araber är skit, vi anser att vi är bättre än dem och kommer göra allt vi kan för att jävlas med dem. Vi kommer döda dem, vi kommer förtrycka dem och vi kommer tortera dem." så hade jag respekterat båda länderna väldigt mycket mer. Men kännetecknet för USA/Israel är just hyckleri. "The land of the free and the brave and apple pie. We are the bestest, the only real democracy in the world." etc...samtidigt som 75% av "afro-amerikaner" sitter inne, har suttit inne eller kommer sitta inne inom snar framtid, samtidigt som de har baser runt om i världen där de torterar och mördar.

  Ang "fiendesoldat", USA har använt civilt klädda människor från andra länder än sitt eget i krig ett otal gånger. Så åter igen endast hyckleri av Bush Junior att börja hitta på egna regler för de som slåss mot dem.

  SvaraRadera
 6. Till Illwill: Jag är inte politiker (det var snart 20 år sedan), så jag håller helt med om att "dubbelmoral, lögner och hyckleri" är avskyvärda ting (med undantag för en brasklapp om att dubbelmoral i a f är bättre än ingen moral alls; i så fall inser man att det man gör på nå´t sätt är fel). Följer du denna blogg hoppas jag det framgår, då här gäller moralitet, raka puckar och brutal uppriktighet. Jag håller därför med om att Guantanamofångarna behandlats fel. De borde somistället räknas som vanliga krigsfångar, men internationell rätt är som sagt inte skriven för att täcka in och hantera dagens sitauation med en massa "irregulars".

  Att sedan 75% av alla "afro-amerikaner" sitter inne, har suttit inne eller kommer sitta inne inom snar framtid är nys. Detta kan möjligen stämma i storstadsområdena, men 2/3 av USA:s totala svarta befolkning lever numera helt normala amerikanska medelklassliv (med en levnardsstandard som väl överstiger Medelsvenssons både ekonomiskt och materiellt).

  SvaraRadera
 7. Det bor ca 300 000 000 människor i USA.
  12% är afroamerikaner, vilket blir 36 000 000.
  USA har 2 300 000 människor i fängelse. M.a.o., även om det skulle vara så att samtliga fängslade var afroamerikaner så skulle det motsvara 6,4% av afroamerikanerna. Dock är gissningsvis nästan hälften av fångarna afroamerikaner, så kanske 3% av alla afroamerikaner sitter i fängelse.

  Källor: http://www.dn.se/nyheter/varlden/rekordmanga-fangar-i-usas-fangelser-1.535989

  http://sv.wikipedia.org/wiki/USA:s_demografi

  När det gäller afroamerikanska män blir andelen förstås högre och för afroamerikansa kvinnor följdaktligen lägre. Mina beräkningar visar sig stämma väl: "The custody incarceration rate for black males was 4,618 per 100,000" (2007) Källa: http://drugwarfacts.org/cms/?q=node/64

  75%...varifrån får folk all smörja? Det flyter omkring rena fantasierna om USA i Sverige.

  SvaraRadera
 8. Till Anonym: Tack för nuffrorna ovan. Jag önskar alla var lika väl pålästa... ;-)

  SvaraRadera