2009-08-27

Bojkotta även V

Efter sommaruppehållet har opinionsinstituten åter börjat producera mätningar inför nästa års riksdagsval . På senare tid har två-tre stycken visat på i princip dött lopp. Och idag kom ytterligare en som sa samma sak. I mätningarna ligger också Sverigedemokraterna över fyraprocentspärren, vilket fått alla partier att återupprepa sitt gamla avståndstagande från detta parti. Vilket är bra. Deras program är överlag lika ogenomförbart som det bitvis är rent skrattretande.

Men det är en sak i denna bild som inte stämmer. Och det är varför bara SD förbannas för att vara ett obehagligt, xenfobiskt och demokratiskt tvivelaktigt parti, när det i riksdagen finns ett parti som är minst lika tvivelaktigt - kommunisterna. Dessa har sedan 1917 under lite olika namn mässat om allt från proletariatets diktatur till avskaffad personlig äganderätt och utgör än idag ett lika ruttet stycke politisk vävnad som någonsin Sverigedemokraterna. Det var t.ex. bara häromåret som dess ledare Lars Ohly slutade kalla sig kommunist med motiveringen att folk missförstådde honom, vilket ju rimligen bör betyda att han i sak inte ändrat åsikter.

Orsaken till att Vänsterpartiet inte förkastas som SD är att många här i Sverige ända sedan 1900-talets början haft svårt att se likheterna mellan brunt och rött. Och att folkhemmet från 1930-talet och framåt målats med en politisk Falurödfärgsblandning bestående av ingredienser från båda. Samt givetvis på att Socialdemokraterna, efter att i decennier formellt ha tagit avstånd från kommunismen i alla fall på hemmaplan, har inlett ett samarbete med dessa quisslingar utan hemland (förutom möjligen Kuba och Nordkorea) då det visat sig vara enda sättet för dem att återvinna Makten nästa år. Vilket är ynkedom!

5 kommentarer:

  1. Just så! Det har jag talat om länge. Bra att du (och andra som syns och hörs i bruset) börjar skriva om likheterna mellan rött och brunt.

    Håll grytan kokande!

    SvaraRadera
  2. Anders... Tror du att sossarna kommer verkligen att klara 30% 2010? Det verkar som att folk flyr från S just nu. Även fackföreningar upplever en flykt av folk.

    Även om folk kanske inte tycker Reinfeldt är Sveriges bästa statsminister. Så Verkar en hel del vara livrädda från att se Mona få makten. Vad anser ni?

    SvaraRadera
  3. Ett tips: Fredrik Malm lägger in ett nytt v-citat på sin blogg varje dag. Det är när v-partister själva ska beskriva sin syn på allehanda politiska, och inte minst demokratiska, spörsmål som de är som mest nakna och avslöjade.

    http://fredrikmalm.blogspot.com/

    SvaraRadera
  4. Om Marie Engström , av Företagarna utsedd till sveriges mest företagsvänliga riksdagsledamot, kort och gott kan benämnas quisling, vilket epitet vill du då ge gamla kpml(r)? :)

    http://sydsvenskan.se/sverige/article535121/Naringspolitikern-quotGe-smaforetagarna-uppskattningquot.html

    SvaraRadera
  5. Till Anonym (18:13): Jag hoppas givetvis att S inte återkommer nästa höst. Men jag fruktar att så kan bli fallet. Skall dock göra allt jag kan för att förhindra det...

    Till Mats C: ME borde ha bytt parti för länge länge sen. Och dessutom avgår hon ju nästa år, symptomatiskt nog.

    SvaraRadera