2009-08-31

Lite mer USA

Jag har nu gått från att vara förtvivlad till att bli förstummad inför Demokraternas hantering av frågan om en nationell sjukvårdsförsäkring i USA. Nog för att denna morbida idé (vilket är som att kräva att EU överför medlemsländernas sjukförsäkringssystem till Brysselbyråkratin) har en närmast sexuell attraktionskraft för mer vänsterskruvade politiker. Men att som Obama & C:o nu gör binda upp hela sitt presidentskaps prestige och det egna partiets framtid kring denna i det amerikanska folkdjupet genuint avskydda idé är bortom gränsen för det potentiellt politiskt suicidala.

Bara två färska exempel. Bill Clinton kallade i helgen i praktiken ett eventuellt misslyckande i sjukförsäkringsfrågan för en potentiell katastrof. Och Al Gore sparar verkligen inte på koldioxiden när han hävdar ett beslut i frågan är inget mindre än en "moralisk förpliktelse".

Snacka om att binda upp sig! Den förre av dessa två clowners kommentar kan jag förvisso till viss del förstå, då hans ord nu vid ett eventuellt misslyckande kommer att kunna gynna frugan inför presidentvalet 2012, om hon då skulle få för sig (och nota bene att konstigare saker har hänt i historien!) att utmana Barack Obama om Demokraternas nominering. Den andres utfall är däremot bara obegripligt och naivt. Men det är ju i och för sig det mesta den karl vräker ur sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar