2009-10-24

Åhhh (II)

Venezuelas diktator Hugo Chavez vill nu förbjuda folk att sjunga i duschen (DN 091024). Orsak: det råder både vatten- och elbrist i landet. Se där, tre effekter av socialism som samverkar! Och denne man och hans politik hyllas av företrädare för partier i Sverige som vill vara med och bilda regering. Gud hjälpe svenskarna. Och venezuleanerna...

20 kommentarer:

 1. Eh, så du menar att när det är vattenbrist i Sverige och man går ut med att man inte ska vattna gräsmattorna under endel tider på sommaren så är det för vi har en borgerlig diktatur i landet? Tänk, det visste jag inte...

  //PFisken

  SvaraRadera
 2. Till PFisken: Nejnej, jag menar att Chavez vid sidan av att föreslå rent idiotiska förbud lyckats administrera fram både vattenbrist och elbrist i ett mycket fuktigt och oljerikt land. Det krävs socialism för att lyckas med ett sådant konststycke!!!

  SvaraRadera
 3. Eh, om man läser upp på ämnet så verkar det snarare som situationen har förbättrats avsevärt mot hur det var innan den dekadenta socialistiska misären. Landet har inte direkt en lång historia av balanserat styre. Det känns dock lite som du tar dina "talking points" från FOX News, vilket är lite sorgligt. Nu finns det nog mycket att kritisera Chavez för, men just detta känns inte som det är direkt underbyggt (om man nu inte befinner sig på den kanten som anser att t.ex. Naturvårdverket är en radikal kommunistisk organisation som förföljer "hederligt folk". Och det finns för all del folk som befinner sig på den kanten, men jag hoppas att få av dem är folkvalda politiker).

  //Pfisken

  SvaraRadera
 4. Till Ffisken: Vad jag vet rådde vare sig vatten- eller elbrist i Venezuela före Chaves (annat än möjligen i Lasse Ohlys värld). Och FYI så tar jag gärna talking points från FoxNews om och när dessa innehåller sunda åsikter och intressanta fakta...

  SvaraRadera
 5. Driver du med mig? Har du ens försökt hitta någon information? "Alla" källor från CIA (World Factbook) till wikipedia pekar mot att du inte vet vad du talar om. Dock har jag hört att det är normalt från folk som ser Fox News som en nyhetskälla och inte som underhållning :-)

  Näh, nu har jag annat att göra, så jag antar att du får sista ordet. Det bjuder jag på :)

  //PFisken

  SvaraRadera
 6. Till PFisken: Jag passar. Verkligheten kommer ty att visa vem av oss har rätt.

  SvaraRadera
 7. Chavez kan inte kallas diktator då han har valts till sin post genom demokratiska val.
  Den liberala oppositionen, stödd av USA, däremot försökte störta honom och införa diktatur.

  SvaraRadera
 8. Till Anonym: Så Hitler, folkvald i januari 1933, var ergo inte diktator? Och ledaren för den USA-stödda oppositionen mot Chavez har numera efter hot och trakaserier tvingats lämna landet... Bara så du vet!

  SvaraRadera
 9. Förbjuda? Vad får du det ifrån? Tröttsamt med alla lögner och skitsnack om Chavez från högerhåll. Tydligen har man så dåligt med argument att man måste hitta på saker.

  SvaraRadera
 10. Till Elliv: "Den venezueleanske presidenten har utfärdat en order till sina undersåtar: sluta sjunga i duschen!" Inte förbud? Okej, dekret. Sak samma!

  SvaraRadera
 11. Chavez sa att folk borde duscha kortare tid för spara vatten. Göm dig inte bakom DN:s demoniserande och raljerande ordval. Dekret betyder "ett skriftligt påbud som gäller som en lag". Så nej det finns inget förbud, ingen lag, inget dekret. Försök hitta någonting annat att demonisera Chavez för.

  SvaraRadera
 12. Till Elliv: Snälla, vad behöver egentligen den svenska vänstern för att de skall se att Chavez är en, patetisk men ändå, despot? Bilder på koncentrationsläger? Tja, de kommer nog snart om karln får hållas...

  SvaraRadera
 13. Men snälla du, har du inte lärt dig mediekritik i skolan?

  Självklart vill inte Hugo Chavez förbjuda folk att sjunga i duschen, han inte ens makt att göra det.

  Du måste vara hopplöst naiv som köper något av det som DN skriver om Venezuela...

  SvaraRadera
 14. Nu när jag läst dina kommentarer så framstår du allt mer som en fåntratt, en parodi. Jag har svårt att tro att du har en fil.mag. i historia. När jag läste historia var det första vi fick lära oss källkritik.

  Att ens jämföra Chavez med Hitler...

  SvaraRadera
 15. Måste det vara Chavez fel att det blivit vatten och energibrist, bara för att det råkade bli det under hans styre?

  SvaraRadera
 16. Till Alex: Vi får se i slutändan vem eller som framstår som fåntratt. Jag anar...

  Till Locutus: Att Chavez är direkt ansvarig står klart. Under hans styre har landet nämligen även periodvis lyckats drabbas av direkt matbrist. Sådan är socialismen!

  SvaraRadera
 17. Ja. Socialismen leder alltid fram till misär och undertryckande och så småningom utplånande av den personliga friheten. Det gäller i Nordkorea, Kuba och det gäller även i Venezuela. De som försvarar Chavez gör det av kärlek till en omänsklig ideologi.
  För övrigt Anders så kan du väl skriva något om följande: http://www.forskning.no/artikler/2009/oktober/232263

  HC

  SvaraRadera
 18. Till HC: Självklart, jag skall skriva ihop en kort anmälan och publicera den på stubben!

  SvaraRadera
 19. Under Chavez ledning så har fattigdomen minskat med över 20% i Veneuzela. Tillväxten har ökat och ligger på över 7% (7.8% i den icke-oljebaserade sektorn) och såväl den offentliga som den privata sektorn växer stadigt, framförallt kommunikations- och tillverkningsindustrin. Arbetslösheten fortsätter att sjunka samtidigt som andelen arbetare i den formella sektorn ökar. En stor majoritet anser att Chavez gör ett bra jobb som president och i dag anser endast 9% (mot 58% tidigare) att livsmedelsbristen är ett stort problem.

  Venezuela har också tagit krafttag för att minska regnskogsavvecklingen, utbilda de fattiga, stödja ursprungsbefolkningen, demokratisera massmedia osv.

  Venezuala är i dagsläget det mest progressiva landet i världen vad gäller frihet, demokrati och jämlikhet.

  SvaraRadera
 20. Till Alex: EXAKT så där lät Radio Tirana när jag låg och skruvade på långvågsradion nattetid i början av 1980-talet (och du låter precis som Jan Myrdal gjorde om Alabanien då). Och det som sades var inte sant då heller..!

  SvaraRadera