2009-10-22

Fru Gårman - nu i Uppsala!

Tanja Bergkvist har gjort det igen! I sitt senaste blogginlägg går hon som vanligt hårt åt genusvansinnet. Och denna gång har hon lyckats hitta en nyhet om min egen hemstad, Uppsala, som jag faktiskt lyckats missa: att någon dårnippe i kommunhusets mörkare korridorer nu riktigt har försökt tänkt till:
Äntligen – jämställdheten är på frammarsch: Uppsala monterar upp Fru Gårmanskyltarna! Hur tänker man när man sätter en kjol – ett traditionellt kvinnligt plagg – på denna kvinna? Befäster inte det stereotyper och föreställningar om vad som är kvinnligt? Hur vet man att bilden på skylten inte föreställer en transsexuell lesbisk man iförd kjol? Jag hoppas verkligen att det senare är fallet – eftersom vi annars nu kan bevittna ännu ett i raden av maktens påfund som är en av Patriarkatet iscensatt konspiration för att hålla kvinnan fången i hennes egen kropp och kjol. Skylten kan också uppfattas stötande och som en uppmaning till kvinnor att gå på gatan! Är det inte just det skylten betyder!? Jag måste säga att jag är starkt kritisk och uppriktigt förvånad över den nonchalans som uppvisas av Trafikgruppen i Uppsala kommun!

Tanja låter i samma inlägg (som du kan läsa här) även meddela att hon står till förfogande för jobbet som informatör på Nationella Sekretariatet för Genusforskning (jag visste inte ens att vi hade ett!). Tanja, för din skull hoppas jag att du inte får det. För det är nog en så betungande uppgift att du i sa fall skulle tvingas sluta blogga. Och det vill jag verkligen inte... ;-)

4 kommentarer:

 1. Hej Anders!
  Va - jag måååste ha det jobbet!! :-)
  Ha ha, nädå skojar bara. Visste du inte om sekretariatat? Finns i svensk författingssamling och allt: http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&bet=1997:61

  De har som du ser ettregeringsuppdrag att

  * med ett rikstäckande perspektiv främja genusforskning i vid bemärkelse och verka för att betydelsen av genusperspektiv uppmärksammas i all forskning

  * analysera behovet av genusforskning inom alla vetenskapsområden

  * arbeta för ett ökat medvetande om genusforskningens och genusperspektivens betydelse.

  Så nu vet vi varifrån allt kommer. Alltså måste jag infiltrera verksamheten!

  SvaraRadera
 2. Till Tanja: Ahh, så det är planen. Ja då hoppas jag dig givetvis all lycka! ;-)

  SvaraRadera
 3. Som tur är är de så vänstervridna att de inte kommer att upptäcka mitt avslöjande på infiltrationsplanerna på din blogg! :-)

  SvaraRadera