2009-10-15

Genusvansinne

Missa inte Tanja Bergkvists genomgång av höstens genusmotioner i Riksdagen. För det verkar i år ha varit värre med verklighetsförankringen än vanligt! Hon konstaterar bland annat:
Varför utgår dessa två socialdemokrater (Sylvia Lindgren och Agneta Gille) ifrån att en kvinnas politiska beslut hade gynnat mig som kvinna mer än ett beslut taget av en man. Beror inte det på beslutets karaktär? Nej men just det ja – männen reproducerar ju manliga förtryckarstrukturer – det måste vara därför kvinnor i Sverige idag varken har tillgång till universitetsutbildning eller jobb och inte heller har någon möjlighet att göra sin röst hörd i media. Eller ge ut böcker heller för den delen. Förtrycket är uppenbart för envar som har genuskritiska ögon att se med och en genushjärna att tänka med.
Som sagt, lästvärt!!!

4 kommentarer:

  1. I dessa tider av kvotering av offergrupper måste man givetvis ha kvoterat in idioter också - särskilt i (s), som ju själva omhuldar kvoteringsideologin av varje offerkategori som kan tänkas ut för skattepengar. Kanske ingår hon i kvotgruppen för politiker med avsaknad av logisk förmåga? Denna kvotgrupp verkar för övrigt överrepresenterad, vilket jag ser som en strukturell orättvisa iscensatt av genusvetarna, som själva ingår i den gruppen.

    SvaraRadera
  2. Ja, det var ett konstig kommentar den föregående. Tanja får verkligen till "pärlor" ibland och set gläder mig att det finns andra än jag som stödjer henne och därmed skapar bredd för opinionen. Jag tycker det är viktigt att folk vet att det finns en utbredd opinion mot genusvansinnet och kanske det börjar bli dags att samlas och lägga upp strategier. Har för övrigt också bott i Mellerud. Jag vill inte vara anonym: min blogg är http://blogg.expressen.se/individ/

    SvaraRadera
  3. Till Ch: Se där ytterligare en dalslänning. Trevligt! Och ja, det är sannerligen dags att alla som inte blivit biten av genusviruset börjar samlas. Tanjas blogg är därför en frisk, ljus fläck i ett unket intellektuellt mörker!

    SvaraRadera