2009-10-09

Vansinne är ordet

Om den norska Nobelpriskommittén hade tillstymelse till respekt och auktoritet kvar efter att utsett Yassir Arafat till pristagare är den från och med nu helt utraderad. Den har nämligen utsett Barack Obama till årets pristagare! Beslutet är så absurt att man saknar ord. För vad har karln gjort, förutom att släppa efter på tyglarna för skurkregimer som Nordkorea och Iran? Jo, förresten... Han har ju lagt sig platt för det auktoritära Ryssland genom att skrota planerna på ett missilförsvarsanläggning i Centraleuropa!

11 kommentarer:

 1. Chamberlain borde få priset postumt, tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Till Anonym: Schyyysch... Ge dem inga dumma idéer inför nästa år! ;-)

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, det sägs att han är född i Kenya och FBI har fixat en kvitto på födelseattest som visar födelseort i Hawaii. Riktiga födelseattestet har ingen sett. Så han är inte ens USAs president om man ska följa lagen.

  SvaraRadera
 4. Till Anonym (11:59): Det där tror jag dock inte riktigt på...

  SvaraRadera
 5. Hmm... Här är en ganska intressant sammanfattning (med referenser) av tro och vetande när det gäller bakgrunden till mannen som faktiskt innehar världens mäktigaste ämbete..
  http://tinyurl.com/6m7ufd

  ace

  SvaraRadera
 6. Till "ace": Verkar innehålla mycket intressant, förvisso. Jag föredrar dock att bedöma - och kritisera - BO på det han (inte) gör som president...

  SvaraRadera
 7. Anders, det gör du helt rätt i och det skall naturligtvis vi alla göra. Att granska bakgrunden till en amerikansk president(-kandidat har dock hittills varit en självklarhet hos media, men av någon anledninghar har detta överhuvudtaget inte skett med Obama. En av hans aktiva handlingar har ju också varit att spendera hundratusentals dollar på avokater för att slippa visa upp sina papper och meriter.... Säger detta oss något?
  ace

  SvaraRadera
 8. Till ACE: Att spendera så mycket pengar verkar mest dumt - det drar ju bara intresse till frågan s.a.s. Och jag förutsätter att Kongressen och/eller Högsta Domstolen (jag minns inte on top of my head vem som avgör sådana frågor), om det finns hållbara bevis för att inte skulle vara "riktig" amerikan, vidtar nödvändiga åtgärder.

  SvaraRadera
 9. Kul att du nämner Arafat en av de mest namnkunniga terroristerna i vår tid.
  Ungefär lika korkat som att välja Al Gore.
  De där norrmännen måste ha rökt på ganska ordentligt.

  SvaraRadera
 10. Till Anonym (16:59): Tja, jag drog bara en pellejöns ur högen... ;-)

  SvaraRadera
 11. Det är väl inte så allvarligt. Fredspriset är ju sedan länge ett skämt.

  SvaraRadera