2009-11-07

Man nästan gråter av glädje

Härom veckan var det brittiska BBC som i ett inlägg i praktiken backade från sin koldioxidfundamentalism. Och i dag faller som det verkar Svenska Dagbladet in i samma led genom att inbjuda till en debatt som är ämnad att "stimulera en bred och engagerad debatt om klimatet och klimatpolitiken" där även skeptiker kommer att få komma till tals. Jag är rörd. Nästan på dagen 20 år efter kommunismens fall faller nu ytterligare ett elitpolitisktakademiskt luftslott samman inför våra ögon.

- Tänk att man skulle få leva och uppleva detta... :-D

4 kommentarer:

  1. Hur kan du vara så tvärsäker...?
    Betrakta den exlosionartade utvecklingen bara de senaste 100 åren med lite perspektiv, med den oroliga exloateriongen av jordens resurser, samt dito befolkningsökning...
    Att det kan bli nån slags ödesdiger global obalans på den jord vi ju är helt beroende av, det är väl ändå rimligt att anta?
    Likaså att mänskligheten måste sansa sig lite, och inte rusa på i allt snabbare takt rakt in i det okända?

    SvaraRadera
  2. Till IB: Jag är tvärsäkert blott på en sak - att klimatet alltid har ändras, förändras nu och alltid kommer att förändras av en rad naturliga orsaker. Och att det förr varit både mycket varmare och mycket kallare oberoende av CO2-halten i atmosfären. Det står i varendra geologibok. Vad vi människor gör på just det området spelar därför ingen roll. Sen finns det massor av andra saker - t ex direkt förgiftning, utrotning av djurarter, etc - som vi orsaker som är fel och kanske t o m vådligt, men det är en annan historia (men kan sägas det bästa sättet att lösa alla dylika problem är fortsatt tillväxt, så vi får stålar att ta tag i problemen).

    SvaraRadera
  3. Allt snack om miljöproblem UTAN att man tar upp överbefolkningen kan man bortse helt ifrån.

    Miljöproblem = antal människor * levnadsstandard.

    Välj själv att ändra på det ena eller det andra.

    SvaraRadera
  4. Till Anonym: Det där stämmer bara delvis. Ju mer tekniskt utvecklade samhällen blir efter den inledande industrialiseringsfasen desto mindre miljöproblem. Detta då ekonomisk tillväxt och tekniska förbättringar möjliggjör bättre miljöteknik. Miljön är ex. mycket bättre i Sverige och USa än i Kina och Indien, som fortfarande är i en tidig fas av utveckling.

    SvaraRadera