2009-11-08

Efterlängtat fiasko

Den politiskt korrekta eliten är just nu mer uppskruvad inför det så kallade Köpenhamnsmötet än barn kvällen före julafton. Genom att flyga in en massa byråkrater, politiker och journalister till ett visst ställe vid en viss tidpunkt skall jorden räddas. Som den danske miljöforskaren Björn Lomborg skriver i Svenskan i dag är dock mötet dömt att misslyckas. Inte minst de fattiga delarna av världen kommer nämligen att vägra spela med i detta apspel. Och lika gott är detta. Synd bara att många svenska politiker satsat så mycket tid och prestige på detta spektakel att de i slutändan kommer att stå där med skammen eftersom bevisen mot AGW-teorin är överväldigande. Och växter för varje dag.

Hade våra politiker haft lite mindre doktrinära rådgivare (och exempelvis åtminstone en gång i livet läst något annat material än de helvetesrapporter som IPCC producerat), så hade detta inte behövt hända. Men, nu är de på väg mot ett gigantiskt fiasko. Och det kommer förhoppningsvis att svida så rejält i prestigenerverna att de efteråt nyktrar till och börjar leta efter vägar ut ur det intellektuella hörn där de nu står och ruvar. Och tro mig, jag önskar att de lyckas. Mänskligheten behöver nämligen nu äntligen kunna lägga denna patetiska period bakom sig så att vi kan börja ägna oss åt att lösa riktiga problem istället.

2 kommentarer:

  1. Ett kors i taket för MR Gore himself som backar från sin dogmatiska ståndpunkt. Det är den berömda kappan som känner av vindarna som kommer från en växande grupp skeptiker.

    Gore lär inte åka till Köpenhamn, vilket inte heller Obama gör. Man vill inte vara en del av misslyckandet

    karlsson

    SvaraRadera
  2. Till Karlsson: Absolut, råttorna överger skeppet...

    SvaraRadera