2009-12-13

Bara i Sverige del femtio13...

En far som tog sig ett snack med sin sons mobbare har åtalats för hemfridsbrott. Kommentarer överflödiga (mer än att jag i bland faktiskt önskar att klimatdårarna hade rätt så att detta land en dag försvinner ner i havet).

21 kommentarer:

 1. Hej Anders,
  Jag hittade din blogg i dag och jag läser varje inlägg med stort intresse. Det känns som om jag hittat hem! Jag har bott utomlands i många år och återvände av familjeskäl för 3 år sedan med mina fyra tonårsdöttrar. Jag har blivit mer och mer förskräckt sedan jag kom hem - och jag vet ärligt talat inte vad jag ska ta mig till om (S)ahlin vinner valet.Jag befarar att klimatet för oss företagare kommer att bli outhärdligt med en röd/grön regering.

  SvaraRadera
 2. Till Ingrid: Jag tackar och bugar! :-) Jag har precis som du bott utomlands i olika omgångar. Och chocken över vart detta samhälle är på väg blir tyvärr bara större för varje gång...

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Till Patrick: Tro mig, emigration står alltid på programmet!!

  SvaraRadera
 5. Låt inte dörren slå dig i baken på vägen ut.

  SvaraRadera
 6. Allmän observation: Ett typiskt svenskt nationaldrag, gudskelov ovanligt i alla andra demokratier jag känner till, verkar vara att många gärna ser att kritiska röster emigrerar...

  SvaraRadera
 7. Snälla Anders, det var du som sa att du inte trivdes och att utlandet är så mycket bättre. Inte jag.
  Jag är stolt svensk, inte på det där SD eller Folkfront sättet utan på det normala sättet och evinnerligt trött på att det gnälls av folk som trallat runt med sin silversked hela livet och inte har en aning.
  Jag inser att du hellre vill ha anarki och att vi ska springa omkring som minipoliser skipa vår egen rättvisa. Så då borde Somalia var nåt för dig, jag har hört att de har låga skatter dessutom.

  SvaraRadera
 8. Hej Patrick,
  Jag har funderat på att lämna Sverige igen, men av familjeskäl är det tyvärr inte möjligt. Det finns mycket som är bra med Sverige också, men det som gör mig så beklämd är det daltande som jag ser överallt i samhället. Det finns ett socialistiskt tänkande hos många svenskar - man förväntar sig helt enkelt att samhället ska ta hand om ens problem. Det är få som tar ansvar och övertid har blivit ett fult ord. Det finns många problem - äldrevård, skola, sjukförsäkringar, arbetsmarknad, invandringspolitik, kriminalvård och polisväsende, för att nämna några få...

  SvaraRadera
 9. Till Patrick: FYI är jag konservativ (på det amerikanska sättet = ekonomiskt liberal + socialt/kulturellt värdekonservativ), inte anarkist...

  SvaraRadera
 10. Bättre fäkta än fegt fly! Stå på dig Anders.

  Vi blir fler och fler som vaknar upp ur Törnrosasömnen och fasas över utvecklingen i Sverige. Förhoppningsvis så tar folk sitt förnuft till fånga och låter bli att rösta på de partier som regerat den allra största delen sedan i början på 80-talet och styrt den där skutan åt fel håll.

  För er som är intresserade av vilka som styrt Sverige sedan 1900: http://www.sweden.gov.se/sb/d/4393

  /Magnus

  SvaraRadera
 11. Till Magnus: Oroa dig inte, även om jag skulle få möjlighet att flytta utomlands (igen) så kommer jag på denna blogg och i andra sammanhang fortsätta att gå hårt åt den självgoda sosseeliten... Så lätt skall den ty inte komma undan! ;-)

  SvaraRadera
 12. Du vill ju att vi ska bryta oss in i hem och skälla på barn utan att deras föräldrar är hemma...? Låter lite väl liberalt och då blir det väl anarki...?
  Det amerikanska sättet? Du menar tortyr, fängslade utan rättegång eller tillgång till juridiskt ombud, utlämnade till länder som torterar ännu mer, bomba irakier och afghaner som inte kan rå för att de styrs av rövare?
  Vem är sosse? Jag tillhör faktiskt samma parti som dig om du inte gått och blivit SD:are på gamla dagar...

  SvaraRadera
 13. Till Patrick: Att man tar en mobbare i upptucktelse tycker jag är helt OK. Och sen pratade jag här om hur det är att leva och bo i USA, inte om landets utrikespolitik. Sen tillhör jag nota bene sedan många år inte längre något parti alls - de som finns är alla alltför socialistiska för min smak (inte minst folkhemsfacisterna i SD).

  SvaraRadera
 14. Till Patrick: Jag "gnäller" också men har absolut inte "trallat runt med en silversked" hela livet. Jag kommer från en arbetarfamilj och min mor är invandrad från Tjeckien på 70-talet. Hon har jobbat och slitit inom skola och dagis hela sitt yrkesverksamma liv i Sverige och förfasas över den integrationspolitik som ökat utanförskapet, kriminaliteten och bidragsberoendet. Det är ett hån mot både invandrare och skattebetalande svenskar. Att ämnet tabubelagts av socialistiska skäl gör inte saken bättre utan ökar istället framgångarna för ett parti som Sverigedemokraterna. Framgångarna bygger på ett växande missnöje hos en mängd ansvarstagande människor som vägrar att antinge hålla käften och titta på eller emigrera. Var istället glad över att det finns folk som är beredda att slåss för det som en gång i tiden gjorde Sverige till ett fantastiskt land. När socialismen gått så långt att man värnar mer om gärningsmäns integritet än offers rättigheter så är det dags att sätta ner foten och ta en rejäl funderare.

  Alla har sin demokratiska rätt att uttrycka sin åsikt och påverka landets riktning trots att vissa åsikter svider hos politiskt "korrekta" personer. Gillar du inte det så tycker jag att DU ska flytta till ett land utan demokrati.

  /Magnus

  SvaraRadera
 15. Magnus, jag tycker inte att det slåss alls. Mest en massa gnäll om hur bra det är i utlandet och hur hemskt det är i Sverige.
  Sverige kan bli bättre, det är redan ganska bra om man ser till verkligeheten och inte SD:s skrämselpropaganda. Besök England eller Polen så ska du få se riktiga problem.
  Jag tycker Sverige är fantastiskt, här vill jag leva och dö, möjligen en trip till värmen då coh då. Borta bra, men hemma bäst.
  Det vi skulle diskutera här är korkade föräldrar som inte tar tag i problemet på rätt sätt. Automatiskt står man på mobbarnas sida då, men, men, så korkad är bloggsfären.
  Lycka till med att packa Anders, vi kommer skana dina FYI och nota bene... Inte ens svenska språk duger, märker jag.
  Magnus, silverskeden var nog inte riktad till dig, om det är den bakgrund du har, ledsen att du tog åt dig. Vad höger om höger än tror vilar Sverige på medel Svensson axlar.
  Hare bra, nu drar jag till nästa gnällblogg!

  SvaraRadera
 16. Svart är vitt
  Krig är fred
  Islam är fredligt
  engagerade pappor skall åtalas
  Hitler var snäll mot judarna.

  När orden inte längre betyder något i vår politiska korrekta press.

  Min gissning att förölvaren var Muslim, och därför vågade ingen på skolan göra något, eftersom alla som ifrågasätter Muslimer är resister.

  Den som nyper Usama bin Ladin i armen är rasist och skall åtalas och skaka galler minst 12 år för racism. Sverige är sjukt.

  SvaraRadera
 17. Patrick: "Jag är stolt svensk, inte på det där SD eller Folkfront sättet..."

  Nähe. Vad är du då stolt över? Att vi har världens högsta skatter, bistånd och u-landsinvandring? Att våra riksdagspolitiker anser konspirationsteorin om Patriarkatet vara sanning? Att våra värdetransporter är obeväpnade så att det ska bli lättare att råna dem? Våra milda vintrar och ljusa höstar?

  "Det vi skulle diskutera här är korkade föräldrar som inte tar tag i problemet på rätt sätt.Automatiskt står man på mobbarnas sida då,men,men,så korkad är bloggsfären."

  Nej, så korkad är DU om du inte inser detta av egen kraft. Om man tar ställning EMOT en sida i en konflikt med två parter så innebär detta per automatik ett ställningstagande FÖR den andra parten som slapp kritik. Samtidigt visar ditt inlägg på en bristande insikt om det svenska samhället i allmänhet och familjens situation i synnerhet.

  Vad tror du att föräldrarna kan göra mer än att prata med skolpersonalen som uppenbarligen inte brydde sig? Det finns inget lagskydd. Det samhälle som du är stolt över har inte rätt att lagföra barn. Konsekvensen är att mobbande och andra kriminella barn hör till ett straffrihetsfrälse som kan göra vad de vill utan att det får några negativa konsekvenser för dem själva.

  Om detta frälse hade omfattat vuxna så hade vi kallat det anarki. I vårt land är det alltså olagligt att stå upp för sig själv eller sina barn. Pappans agerande var därför en sund reaktion i ett sjukt samhälle.

  SvaraRadera
 18. Vad spännande det var att läsa alla kommentarer. Vilken debatt!

  /John

  SvaraRadera
 19. Till John: Ja, den här nyheten väckte visst både uppseende och känslor... Fullt förståligt!

  SvaraRadera