2010-01-29

Bravo Charlie!

Nu rör det sig på allvar åt rätt håll inom Kristdemokraterna. I dag levererar ungdomsförbundsordföranden Charlie Weimers en rejäl bredsida mot den svenska jämställdhetsfascismen och genusvansinnet här. Bravo!

4 kommentarer:

  1. Varmt konservativ29 januari 2010 kl. 11:56

    Håller med. Det var riktigt bra.

    "KD måste lämna det genuskonsensus alla partier nu anslutit sig till och forma en borgerlig jämställdhetspolitik. Annars riskerar vi att se en jämställdhetsdebatt där mittpunkten successivt flyttas vänsterut"

    Ja, men det är väl så att mittpunkten i alla debatter över huvud taget har förflyttats längre och längre vänsterut i många år. Det är exakt detta som danskarna kallar Kulturkampen, där vänstern har fått spela mot öppet mål i många år. Nu står både centern och KD mot väggen inför valet och har båda ett akut behov av att profilera sig, men det vore trots allt bättre om man kunde göra det tillsammans i opposition till de röd-gröna, inte till varandra. En riktig borgerlig väljare kan ju inte plocka det bästa av moderat närings- och energipolitik, kristdemokratisk jämställdhetspolitik, folkpartistisk skolpolitik och centerpartistisk miljöpolitik (och sverigedemokratisk utlänningspolitik). Väljarna vill gärna se en betydligt tydligare borgerlig profil i alla frågor för att åter förflytta mittpunkten i politiken till mitten.

    SvaraRadera
  2. Till Varmt konservativ: Jag håller med dig att dagens situation med fyra borgerliga partier inte är optimal; jag hoppas på någon form av sammanslagning i framtiden. Men låt oss just nu skjuta detta problem åt sidan och göra allt vi kan för att vinna en fortsatt ickesocialistisk majoritet... För alternativet med Sahlin, Ohly & C:o är så oändligt mycket värre!!

    SvaraRadera
  3. Personligen vill jag tro att Kd, efter att själva ha upplevt oönskade statliga pekpinnar, skall para den erfarenheten med den gyllene regeln ("behandla andra som du själv vill bli behandlad") och dra slutsatsen att alla statliga pekpinnar, även de som Kd skulle kunna hålla taget om, bör avskaffas.

    Ett frihetligt Kd är en av de fyra saker som jag just nu känner kan få mig, som sympatiserar med republikanerna, att rösta borgerligt igen trots deras dundertabbar; de andra tre är antingen löfte om författningsdomstol (vilket Sverige verkligen behöver), en konkret valallians (för att permanent bryta socialdemokraternas nuvarande dominans av svensk politik) eller en viss annan sak som jag inte tänker gå in på här.

    Annars funderar jag på att det bästa hoppet för framtiden är att riskera vänsterstyre nu och låta det regera sönder sig självt för att sedan förhoppningsvis ersättas av en borgerlighet som verkligen har skärpt sig och åtminstone går långsamt i liberalkonservativ riktning istället för att i så många frågor gå i socialdemokratisk riktning.

    SvaraRadera
  4. Till Nisse: Jag håller med om att det nog skulle vara nyttigt för Sverige och svenskarna att få genomlida fyra år med Sahlin & C:o, men samtidigt skulle skadan kunna bli så stor att jag hoppas på att vänstern trots allt förlorar i höst och att borgerligheten edan skärper sig rejält "in office"...

    SvaraRadera