2010-01-31

J-a trams!

Det finns ingen ände på Överhetens klåfingrighet... Efter allt tjat om klimatsmart mat, miljöresor och annat så har Storebror nu tydligen kommit på att vi äter för mycket salt. Jag vet inte om salt i stora mängder kan vara skadligt. Men en annan sak vet jag - jag vill inte ha byråkrater från Stockholm och Bryssel nosande hemma i mitt kryddskåp!

Lägg ner denna stalinistiska övervakningspolitik - nu!

3 kommentarer:

 1. Salt bidrar till ett något högre blodtryck vilket kan vara skadligt eller farligt, särskilt för personer som inte är så långt ifrån någon slags invärtesblödning eller löper risk för åderförkalkning.

  (Därmed inte sagt att det bör vara statens uppgift att bestämma vad man ska stoppa i munnen. En av de grundläggande etiska principerna inom sjukvård är för övrigt också just att patientens autonomi, främst yttrad som rätten att säga nej till en behandling, skall respekteras. Socialingenjörspolitiker är dock, som bekant, inte särskilt intresserade av etik eller principer överhuvudtaget utan vill endast att världen skall se ut så som de vill att den skall se ut...)

  SvaraRadera
 2. Till Nisse: Nej, etik och - framförallt - folks integritet har Storebror aldrig varit intresserad av...

  SvaraRadera
 3. Innan alla börjar slänga sitt salt i soporna är det väl bäst att påpeka att för litet salt kan leda till uttorkning, men vi får oftast i oss tillräckligt med maten.

  SvaraRadera