2010-01-17

Tänkvärt om Obama

Den svenskamerikanske professorn i statsvetenskap Claes G Ryn, verksam vid Catholic University of America i Washington DC, skriver i dag en mycket läsvärd krönika i Svenska Dagbladet på ämnet Barack Obama. Han konstaterar bland annat att:

Det var till stor del Obamas retoriska talang och presentabla yttre, som fick mäktiga krafter att satsa på honom. När det nu framgått att medial charm inte är detsamma som politisk duglighet, har hans brist på särskilt exekutiv men också allmänpolitisk erfarenhet blivit desto mera iögonenfallande. Idag oroar sig många i hans parti för att årets kongressval kan gå mycket illa och att han själv kan få svårt att bli omvald.
Jag kan bara hålla med. Precis som professor Ryn varnade jag nämligen tidigt, då som kolumnist i Norrbottens Kuriren, för att Obama både saknade den stamina som presidentskapet kräver och för att han bakom sina centristiska ordsvall var farligt radikal (läs mina krönikor i NK från 2008 och 2009 här, här och här).

3 kommentarer:

 1. Obama kommer att bli en grym president.
  han är SVART och VIT(afroamerican) detta krig kommer att bli det grymmaste krig journalister och andra observatörer någonsin sett. De americanska interna konflikterna inom de olika grupperingar har nått CIA (men inte omvärlden)och CIA:s okunnighet att läsa in signalerna i rätt tid kommer att visa sej i det grymma kriget nere på Fronten.De interna skandalerna som man har i USA måste OBAMA tysta ner för att kunna konsentrera sej på det Krig som nu kommer.
  att den Bruna Aliansen(Asien forna östtyskland och Bruna gupper i USA och muslimerna) står bakom WTC 11 sept
  i nämd ordning: 1989 föll Muren mellan öst och väst Tyskland som öppnade upp för den Fashistiska propaganda maskinen,USA öppnar upp ett öppet krig mot muslimerna, Under The Gulfwar och då förvann alla amerikanska soldater ifrån Tyskland villket öppnade upp för Aliansen.
  muslimerna intar hela Europa villket gör det lätt för den Bruna aliansen att ta kontakt med muslimerna...WTC

  SvaraRadera
 2. Haha, ja, verkligen.

  SvaraRadera