2010-03-08

Det rör sig under ytan

Någonting konstigt sker just nu i väljaropinionen. Medan "vanliga" opinionsmätningar fortsätter visar på en knapp ledning på runt 5 % för den rödgröna röran - se exempelvis Demoskops senaste här - så fortsätter de borgerliga att stärka greppet över storstadsområdena t o m före RUT-debatten. Vilket är mycket intressant då just dessa brukar ligga före i opinionstrender. Detta kombinerat med att det framförallt verkar vara borgerliga väljare som fram tills nu "valt sofflocket" betyder detta att vi under tiden fram till valet kan få se dramatiska förskjutningar i opinionsstödet både mellan block och enskilda partier.

Min gissning är att dessa motstridiga trender dels beror på att många gråsosseväljare i och omkring svenska städer börjat drabbas av en växande misstro rörande Sahlin & C:o förmåga att regera landet, dels att många borgerliga sympatisörer är förbannat trötta på vissa borgerliga partistrategers försök att leka radikalfeminister, med mera. De borgerliga borde därför nu pronto lämna triangulerandet bakom sig och gå på offensiven. Historien visar nämligen att svenska folket tenderar att rösta borgerligt när de ideologiska motsättningarna är stora och/eller när stora och principiellt viktiga frågor diskuteras (1920, 1928, 1948, 1956, 1958, 1976, 1979, 1991 och 2006).

6 kommentarer:

  1. Mona Sahlin är skriver på New Mill idag på kvinnodagen och hon är borgarnas bästa valarbetare.

    "Med en alliansregering blir det inga satsningar på offentlig sektor, ingen kvotering av bolagsstyrelserna och ingen jämställd föräldraförsäkring, skriver Mona Sahlin."

    Det är ju utmärkt om det inte blir någonting av ovanstående.

    SvaraRadera
  2. Till Johnny: Absolut! Om bara vissa borgerliga strateger vore beredda att skjuta på dylika öppna mål skulle jag inte vara hälften så orolig inför 19 september som jag är...

    SvaraRadera
  3. Håller med borgarna verkar ganska passiva än så länge, har de tänkt sig att spurta över mållinjen eller hur resonerar de?

    SvaraRadera
  4. Till Johnny: Inte en aning. Jag har försökt sluta gissa hur schlingmanianerna tänker...

    SvaraRadera
  5. En annan sak är att Mona Sahlin är ledare för feminizmen, en odemokratisk rörelse som anklagar män för kvinnoförtryck och att allt ont i samhället är männens fel.

    Fanatiska feminizter finns över allt i samhället och det är rimligt att som man oroas över om man kommer att behandlas lika inför lagen, kvinnliga åklagare, nämndemän, domare, poliser, myndighetspersoner kan alla blivit påverkade av feminizmen och behandla män illa, det är inget annat än könsrasism.

    Därför måste män ha rätt att kräva att bemötas av manliga myndighetspersoner för att försäkra sig om att inte bli diskriminerad på grund av sitt kön av feminizter.

    Vad säger du om det resonemanget, :-)

    SvaraRadera
  6. Till Per: I princip har du tyvärr helt rätt!

    SvaraRadera