2010-03-01

Ett svenskt kafferep, tack!



Den brittiske EU-parlamentarikern Dan Hannan, som gjort sig känd i hela världen för sina vältaliga inlägg i Europaparlamentet (se ovan), har i helgen tagit initiativ till en europeisk variant av den amerikanska Tea Party Movement:
His immediate organising focus is in the UK ahead of this year's general election in opposition to Labour government tax hikes. The Saturday launch of the Brighton Tea Party will take place alongside the UK Conservative party's "Spring Forum" convention in the south-western city. But the MEP believes that an anti-tax movement would have "enormous resonance across the EU." "The paradox is that the US Tea Party movement is inspired by the slogan 'No taxation without representation' and they do actually elect their representatives. In the EU, there genuinely is taxation without representation," he said.
Jag hoppas VERKLIGEN att han lyckas och att rörelsen nu snabbt sprider sig även till andra europeiska länder. För inget land i världen skulle vara i större behov av en folklig upprorsrörelse mot skatter, regleringar och politiskt vanstyre än Sverige! Jag hoppas därför att någon lämplig svensk opinionsbildare, lön- eller företagare tar initiativ till ett dylikt. Jag skall i så fall gärna bidra med det lilla jag kan i form av tid, kunskap och energi..!

8 kommentarer:

  1. Mycket bra initiativ Anders! Vi är många som skulle vara beredda att ställa till med kafferep runt om i landet för den goda sakens skull.

    SvaraRadera
  2. Till Anonym: Gott! Kopiera gärna inlägget och sprid det vidare...

    SvaraRadera
  3. Christian Berndalen1 mars 2010 kl. 11:22

    Count me in! Tillsammans är vi starka! För övrigt borde varenda svensk läsa din bok "En annorlunda historia"...

    SvaraRadera
  4. Till Christian B: Jag tackar och bugar! :-)

    SvaraRadera
  5. Daniel Hannan är vältalig och konservativ och kritiserar viktiga frågor som folkomröstning om Lisabonavtalet. Nigel Farage är en annan mycket färgstark politiker från engelska UK Independent party. Eftersom Lisabon traktatet inte godkänts i folkomröstningar i alla EU länder och EU ändå kört i genom saken, trots nej i Frankrike, Holland och Irland så skrev vår regering och andra regeringar på avtalet och vi lever nu i en byråkratisk diktatur EU(SSR). Det är nu dags för Sverige att lämna EU(SSR) och teckna ett enkelt frihandelsavtal om de fyra friheterna så får EU(SSR) byråkratisera och subventionera sig själv till döds.

    Tack gode gud för att vi inte byte bort vår Krona mot Euron, en FIAT valuta som kontrolleras av vår Rikbank, mot en annan FIAT valuta som kontrolleras av Europas Riksbank. FIAT-Euron kan inte fungera i längden med 16 länder, 16 demokratier, 16 finanspolitiker, 16 ekonomier.

    Hade Euron varit ett ärligt projekt skulle det vara en 100% guld och 100% silver valuta, en Gold Euro = 1 gram guld och en Silver Euro = 1 gram silver. Det är det enda som kan fungera i längden, alla FIAT valutor i historien har förlorat hela sitt värde, så länge vi har FIAT valutor, centralbanker och fraktionellbanking, vars mängd, värde och ränta politiker och byråkrater bestämmer, så finns ingen frihet för folket, vi är då utsatta för exploatering av politiker och banksters. Sedan FED bildades 1913 (privat ägd centralbank) så har dollarn förlorat 98% av sitt värde. Historien om pengar och banker är historien om makt, ekonomisk och politisk samt medialt. 100% Guld och 100% silver valutor parallellt, vars mängd, värde och ränta ingen politiker eller bankster kan påverka är den största av alla frihetsreformer i vår tid.

    SvaraRadera
  6. Till Johnny: Jag är numera benägen att hålla med dig. Jag har länge varit förespråkare för svenskt EMU-medlemskap och är väl så fortfarande. Mitt motiv är dock politiskt/kulturellt och inte ekonomiskt - jag vill att svenskarna skall få samma pengar som andra européer så att de kan se hur mycket (läs: lite) de tjänar i förhållande till andra folk. Jag börjar dock tvivla på att ens detta längre är värt priset - om inte EMU-systemet åläggs mycket, mycket hårdare finanspolitiska remmar. Om det sedan dessutom vore nödigt/önskvärt/möjligt knyta euron till guld/silver vet jag inte. Men det tål säkert att diskuteras.

    SvaraRadera
  7. Jag röstade själv JA till EU, men NEJ till Euron. Ja till EU baserade sig mycket på att det var en väg att komma bort från "sosseialismen" som härjade fritt och länge i vårt land. Jag upplevde EU som marknadsliberalt, men idag ångrar jag att vi inte hade kvar EES-avtalet med de fyra friheterna som var betydligt billigare och enklare, det är märkligt att ett frihandelsvtal skall behöva kosta någon någonting, avgiften gör det då till ett avgiftsavtal.

    Till skillnad från USA så består EU av nationalstater med distinkta gränser, språk, kultur, lagstiftning, ekonomier, etc, som redan har en fungerande byråkrati. EU med sina 50.000 byråkrater och ca 800 politiker skapar nu ännu en "federal" byråkrati som ökar kostnader och ineffektivitet.

    EU har inte alls samma strigenta demokratiska struktur med federal och delstatlig lagstiftning. Skall vi ha en politisk union så måste den vara tydlig och klar samt demokratisk, men EU medborgaren är oftast hänvisad till sitt eget land på grund av språket, det är få som kan alla 27
    (?) språken och eftersom alla inte talar engelska och engelskan inte är officiellt andra språk i EU är det ett stort hinder för rörligheten inom EU, till skillnad mot USA som har samma språk och samma infrastruktur, det gör USA stort och effektivt.

    Europa är fragmenterat i små och stora nationalstater med olika språk, kultur och infrastruktur och det måste vi ta hänsyn till. Jag kan tänka mig satsningar på engelsutbildning av alla EU-medborgare, att alla länders myndigheter översätter dokument till åtminstonde engelska, men med dagens datorer kanske till alla EU-språken, en svensk deklarationsblankett kan då fås på vilket EU-språk man vill, tex. Arbeta med att harmonisera lagstiftningen så att den blir så lika som möjligt, kan man lagen i sitt eget land så fungerar det ungefär samma i andra länder. Det finns säkert mycket mer vi kan göra.

    EU är en frihandelsunion för 29 självständiga stater, EMU är en monitär union och det kan finnas behov av en militärunion, men om det skall bli en politisk union som USA så måste vi vad jag kan se ha ett mycket likartat system med delstaligt och fedralt system.

    Frågan är om vi vill ha det? Det är långt till Washington och till Bryssel. Det känns viktigt med en decentraliserad demokrati så att det är möjligt att demokratiskt påverka sitt liv i sin närmiljö, här känns även Stockholm långt borta.

    Guld och silver valuta har fungerat i 5000 respektive 10000 år. Ett ounce (31.1 gram) guld köpte på 1930-talet en fin kostym och det gör det även idag. Samtliga FIAT valutor har förlorat 100% av sitt värde eftersom det går att tillverka hur mycket som helst av dem och det har gynnat politiker och banksters på vanliga människors bekostnad i en oerhörd omfattning. Idag är i princip USA, England, Japan, PIGS och många fler länder ruinerade med skulder upp över öronen och hyperinflationens ruin kan hända när som helst.

    Nu blev det lite väl lång text igen. Du som är historiker kommer att finna mycket intressant genom att studera människans penninghistoria, det finns en lång, bra och mycket intressant videoserie på you tube som heter The Money Changers, värd att se.

    SvaraRadera
  8. Till Johnny: Jag håller i princip med dig. Det finns t.ex.en stor skillnad på EU och USA som jag tycker många av våra kära politiker helt bortser ifrån. Jag skall också titta på filmen du tipsar om, skall bli mycket intressant! :-)

    SvaraRadera