2010-06-22

Baksmälla som svider

I mer än ett decennium misskötte Labour den brittiska ekonomin. För en dryg månad sedan röstade därför väljarna fram en ny konservativ/liberaldemokratisk regering. Och därför tvingas nu - likt föräldrar som tvingas börja städa upp efter den odräglige tonåringens brajaparty - städa upp i spillrorna. I dag presenteras därför en ny budget som kommer att svida ordentligt i form av höjda skatter och sänkta bidrag - för alla. Så går det det när vänstern styr.

Som alla socialister ansåg nämligen även "New Labour" i grund och botten att samhället och människorna i det är ett formbart ting, som man med hjälp av beslut och bidrag kan utforma och behandla precis hur som helst. Och man knådade därför i försöken att forma Det Perfekta Samhället på, tills dess man klämt musten ur både företag och skattebetalare.

Min gissning är att den brittiska vänstern - till sedvanlig doadoakörande i både den brittiska och svenska mediavänstern - kommer att gråta krokodiltårar och kalla de åtgärder som nu genomförs för orättvisa, förödande, etc. Och det kommer de säkert delvis att vara. Men då gäller det att komma ihåg vems felet är. Men den lilla detaljen har de vänstergängade garanterat valt att redan förtränga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar