2010-07-15

AB ett skämt


Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen: Aftonbladet är Sveriges i särklass sämsta och mest tarvligt partipolitiska tidning (undantaget Norrskensflamman, men den får man i a f ge kredit för att den inte ens försöker framställa sig som opartisk). Nu framkommer att tidningen troligen ljuger i Littorinhärvan:

Aftonbladet har gång på gång uppgett att de aldrig skulle ha publicerat sexköpsanklagelsen mot Sven Otto Littorin om han bara hade dementerat den. Men Expressen kan nu publicera samtalet, ord för ord, när ministerns pressekreterare dementerar påståendet redan dagen före Littorins avgång.
- Ministern säger att han aldrig någonsin har betalat för sex, säger Littorins pressekreterare Agnes Palinski till Aftonbladets nyhetschef.
Förvånad, någon?
.
Tillägg: Aftonbladet riskerar att bli dömt för sina skriverier i Littorinaffären, skriver PO Per-Arne Jigenius på DN-Debatt idag. "Aftonbladet löper en stor risk att fällas för att ha utsatt Sven Otto Littorin för andras missaktning utan att ha skälig grund för det." Hoppas kan man ju alltid...

18 kommentarer:

 1. Ja vad ska man säga...Skratta eller gråta?

  /John

  SvaraRadera
 2. Till John: Tja, det är bara att välja. Själv nöjer jag mig med att fortsätta min privata köpbojkott av eländet, som nu är inne på sitt gud-vet-vilket-år...

  SvaraRadera
 3. För min del är det nog ungefär, hmmm... hela mitt liv. Personligen hoppas jag att att vi båda (och många andra med oss) får bojkotta denna horribla blaska för resten av DESS liv!

  /Stefan

  SvaraRadera
 4. Är det uppriktigt sagt någon i hela Sverige som inte vet att denna tidning är Sveriges alldeles egen Pravda??!!

  SvaraRadera
 5. Tidningen hade gjort klart att man ville ha hans kommentar, och hade lovat att vänta med publicering... Men han valde att avgå i stället för att bemöta uppgifterna personligen.

  SvaraRadera
 6. Till Anonym (21:48): Som jag förstår det förnekade han dom personligen dagen innasn, vid den ökända flygplatskonfrontationen!!

  SvaraRadera
 7. De sossestyrdajournalisterna på Aftonbladet är så rädda att sossarna inte kommer till makten. När politiken inte duger försöker man med personliga frågor och går hur långt som helst. Mona Sahlin sa att hon var besviken på Littorin. Jag tycker hon borde vara besviken på Aftonbladet. Men "vi" inom rörelsen håller väl alltid ihop. To the bitter end förhoppningsvis

  SvaraRadera
 8. Mellin har varit Sahlins pressekreterare. När kommer frågorna om hur mycket Sveavägen 68 varit inblandad i den här härvan? Jag menar, Aftonbladet har ju flera gånger insinuerat att Reinfeldt skulle ha vetat sedan 2006 att Littorin köpt sex.

  SvaraRadera
 9. Till Anonym (11:47): Ja undra kan man, men vi kommer nästan garanterat aldrig att få veta. Så funkar ty politiken...

  SvaraRadera
 10. Är Anna 30 möjligtvis en partiarbetare?
  Kanske får vi se henne mellan Sahlin och Wallström i valrörelsen!

  SvaraRadera
 11. Till Anonym (12,03): Tja vem vet, kanske det ;-)

  SvaraRadera
 12. Någon liknar Aftonbladet med Pravda. Jag tycker den mer liknar nazistiska pressalster på 1930-talet vilka med insinuationer och lögner – som var omöjliga att såväl bevisa som motbevisa – bidrog till att driva en politik. Aftonbladet är faktiskt ett hot mot ett demokratiskt styrelseskick.

  SvaraRadera
 13. Till Anonym (12:09): Njae, vad gäller det sista tycker jag nog att du tillmäter blaskan en alltför stor betydelse...

  SvaraRadera
 14. Melin visste vem hon skulle hoppa på, de vi alla visste var att Littorin geomgick en skilsmässa. Likaså att han hade sina deprissoner fullt naturligt.
  Jag önskar Littorin all Lycka framöver med sin nya kvinna.
  M.V.H. en Kristdemokrat.

  SvaraRadera
 15. Till Anonym (15.04): Jag håller med du!

  SvaraRadera
 16. År 2006 var ett oerhört intressant år.

  Den här historien är fyra år gammal, men dimper ner två månader före valet och just när Mona Sahlin har talat i Almedalen. Och i partitrogna Aftonbladet, som aldrig missar ett tillfälle att sabla ner Alliansen. Jag tror inte på slumpen.

  År 2006, samma år som Littorin påståtts ha köpt sex, försökte socialdemokraternas partihögkvarter skada Reinfeldt med en falsk förtalskampanj med skattefusk och sexköp. Det pågick under lång tid. Först efter polisanmälning erkände den dåvarande partisekreteraren Marita Ulvskog att kampanjen drivits från partihögkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm.

  http://www.dn.se/nyheter/kampanjen-kan-tolkas-som-desperation-1.620793?rm

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=106391&a=545976&from=tipsa

  Är det någon mer än jag som ser likheterna?

  SvaraRadera
 17. Är Littorin oskyldigt anklagad så borde han väl nekat intensivt direkt, och inte blixtsnabbt avgå och gömma sig i en vecka!!.
  Gömmde han sig för att se hur starka bevisen var??, för att sen se om det finns utrymme för att neka??, och sen när kusten verkar klar(ord står mot ord), just göra detta??.
  Littorins agerande bara skriker skyldig!!.

  Verkar minst lika troligt som andra ”teorier”!!

  SvaraRadera
 18. Till Dr Spek: Den hade jag missat (jag befann mig på utlandsresa större delen av vintern 05/05. Men visst, det ser ju ut som om Rörelsen bara kan ha dammat av gamla idéer...

  Till Anonym: Som jag förstår det så svarade han "nej" fem, sex gånger på frågan under den där flygplatsintervjun. Men det kanske inte är "intensivt direkt" nog?

  SvaraRadera