2010-07-17

Pravdagate rullar vidare

Det gick sannerligen ganska snabbt. Aftonbladet står nu där med hundhuvudet under armen, fåraktigt bräkande om att de inget fel gjort. Även andra medier känner sig besvärade. Men inte mer än att de i stort försvarar sitt deltagande i Littorindrevet och tycker att de inte alls skjutit över målet. Nåväl, att få journalister att erkänna att de haft fel är nu lika omöjligt som att få akademiker att göra det samma, så jag tror inte vi kommer längre i just denna fråga. Låt oss dock hoppas att det inträffade skrämt tillräckligt många för att man på redaktioner landet runt nästa gång det hettar till faktiskt drar några djupa andetag och blir lite försiktigare (jaja ja vet, tomten existerar inte heller).

Insikten om vad Aftonbladet hållit på med sprider sig nu också bland de semesterfirande svenskarna bortom maktens innersta cirklar i Stockholm City. När jag gick runt här i Uppsala i går överhörde jag ett antal spontana kommentarer från folk som pratade om saken på kaféer och vid tidningskiosker. Och det var inte fråga om hurra-rop. Frågan alla ställer sig är nu dessutom om det blir någon fortsättning. En centerpartist i Tingsryd skriver exempelvis idag bland annat följande på sin blogg:
Den allvarligaste frågan är dock hur högt upp i den socialdemokratiska hierarkin som denna komplott går? Tidigt i våras gick ett ihärdigt rykte om att socialdemokraterna planerade något liknade som vi just sett i drabba Sven-Otto Littorin. Detta var ett rykte som startades från socialdemokratiskt håll och som sedan spreds av socialdemokrater som ville vara skrytsamma när deras opinionssiffror var med dem. Socialdemokraterna har även utlovat att de ska se till att detta blir den fulaste valrörelsen någonsin.
Samme bloggare tycker vidare att Mona Sahlin, om hon visste vad som skulle ske, måste avgå. Nu tror jag i o f sig inte att Mona visste någonting (för fullt så inkompetenta är väl ändå inte spinndoktorerna på Sveavägen 68, att de inte ser till att partiledaren har full "deniability" - eller?). Och sahlinskan bör hursomhelst absolut inte avgå. Hon skall nu under två månader istället tvingas svara på arga väljares frågor om hur Rörelsens tentakler tenderar att bete sig. Och sedan förhoppningsvis på valkvällen tvingas ta emot ett straff mycket värre än den fallskärm hon antagligen skulle få om hon avgick redan nu - rollen som fortsatt oppositionsledare! :-)

Tillägg: Nu har AB polisanmälts för förtal. Utmärkt!

9 kommentarer:

 1. För att travestera den gamla Watergateutredningen; Vad visste Sahlinskan och när visste hon det?

  SvaraRadera
 2. Det är en sak att kritisera politiker vars uppfattning man inte delar, men man kan ju göra det med lite stil och finess. Som det är nu brister du fullständigt i trovärdighet och jag kan sluta mig till att du levererar (halv)lögner och politiskt färgade uttalanden. Är det verkligen avsikten med din blogg?

  SvaraRadera
 3. Till Björn: Vad yrar du om?? Vilka (halv)lögner har jag levererat??? Att jag sedan gör mig skylldig till politiskt färgade uttalanden förklarar jag mig fullständigt skylldig till. Det är hela meningen med denna blogg.

  SvaraRadera
 4. Minns Luciano Astodillos påhopp på Littorin i Riksdagens talarstol, för att denne inlett ett förhållande med en ung kvinna. Ett ämne som överhuvud taget inte hörde hemma i Riksdagen. Jag tycker mig se ett mönster: Det gäller att framställa Littorin som en moraliskt klandervärd person. Särskilt som han är (var) ansvarigt statsråd för arbetslinjen. Detta för att skadeskjuta alliansen i dess huvudfråga. Alliansen vann valet bland annat på grund av den frågan, Nu försöker (S) få alliansen att förlora det kommande valet på frågan. Att påstådda sexköp och arbetsmarknadspolitik inte hör ihop rent sakligt tror jag inte besvärar Socialdemokraterna.

  SvaraRadera
 5. Journalister måste kritisera Lena Melin och deras paparazzi-journalist Mattias Carlsson mer över deras dåliga journalistik. Kommer vi fortsätta har förtroende för media i framtiden annars?

  SvaraRadera
 6. ...och Aftonbladets påhopp var naturligtvis helt ofärgat... närmast transparent...! :)

  SvaraRadera
 7. Till AME: Jag tror inte det hela ingår i någon systematisk, över flera år spännande plan att skjuta sönder just SOL. Det har bara råkat bli så att han utgjort ett tacksamt mål emellanåt. Men det blir ju inte snyggare för det!

  Till Anonym (17:30): Så borde ske!

  Till Tejpad: Naturligtvis! ;-)

  SvaraRadera
 8. Mona Sahlin, alliansens främste valarbetare. :-)

  http://go.to/brandskatt

  SvaraRadera
 9. Till Peter: Sanslöst kul bild. Jag lägger upp den på förstasidan till mer allmän beskådan! :-D

  SvaraRadera