2010-08-16

Dag(s) för en CAT-scan

Alltså, man får bara lust att ringa akuten... För något allvarligt fel i kolan måste det vara när företrädare för ett av Sveriges större partier med politiska styrmedel vill införa butlers - jo, du läste rätt, butlers! - i Stockholms tunnelbana. Dessa, är det tänkt, skall hjälpa pendlande stockholmare med att tvätta skjortor och annat.

Ursäkta, men även om jag inte har några problem med att en kommun hyr ut lokaler till privata tjänsteföretag (vilket förslaget går ut på; annars hade man ju inte blivit ett dugg förvånad om det även inkluderat krav på att alla butlers måste vara kommunalt anställda, så att de garanterat är riktigt rättvisa, genderklarerade och inte fuskar med klimatsmarteriet), är detta verkligen det viktigaste sossarna har att komma med fem veckor före valet?

Då jag inte orkar breda ut mig om alla frågor som är oändligt mycket viktigare, låt mig bara komma med en enda, rent praktisk invändning. Förslaget är tänkt att ge stockholmarna mer "tid för att älska, leka med barnen och drömma". De pendlar ty 77 minuter om dagen och skulle därmed, enligt förslaget, kunna spara en kvart eller så på att slippa stryka skjortor när de kommer hem. Låt mig förutspå att de istället kommer komma hem en halvtimma senare sura som f-n. För en idiot kan ju räkna ut vad som kommer att hända när tiotusentals trötta och stressade människor mellan klockan 16 och 17 varje dag skall hämta ut sina skjortor, för det kommer att bli köer!

Något som däremot garanterat skulle ge mer tid över för att både nuppa, sova och leka med ungarna vore att inte bara behålla utan utöka RUT-avdraget (eftersom både stockholmare och andra då kan åka direkt hem där de nytvättade och nystrukna skjortorna redan hänger i garderoben). Och att införa ett rejält vårdnadsbidrag (eller allra helst ett dito avdrag!) som ger föräldrarna möjlighet att under en längre period vara hemma med barnen hela dagarna. Men då förlorar förstås politikerna möjligheten att slå i folk att deras privatliv skulle kollapsa om inte det offentliga är framme och stöttar och hjälper till.

Vilket ju är exakt vad detta horribla förslag i grunden handlar om!

5 kommentarer:

 1. Usch ja. Inte klokt vad människan hittar på! Först könsneutrala toaletter och nu detta...

  Jag bad henne på hennes blogg att utveckla hur förslaget ska finansieras och rent allmänt fungera, men "tänka fritt är stort, tänka rätt är större" är tydligen hennes paroll. Min kommentar passerade uppenbarligen inte "granskningen"...

  SvaraRadera
 2. Till Magnus: Förvånar mig icke alls. Kritik i brukar inte falla i god jord i vänsterled ;-)

  SvaraRadera
 3. Man behöver nog komplettera CAT'en med en kontraströntgen av hjärnan så man kan se var det är stopp någonstans. Det kanske går att åtgärda? Fast, vid närmare eftertanke, det går nog inte.

  SvaraRadera
 4. Jag har blivit bannlyst även från s-bloggarnas kommentarfält, trots att jag alltid uttrycker mig versalt och fint.

  Dock finns idag faktiskt en del rassel i bloggarna där. Titta speciellt på denna:

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=514&blogg=44552

  "Orsaken till min senaste hickatack, kan man säga så, är butlerförslaget. För när jag inte förstod mitt partis rena förtalskampanjen mot Rut-avdraget, så blev jag nog lite "idiotförklarad". Jag kan dessutom tala om att jag fortfarande inte förstår den negativa inställningen."

  Och detta av någon som beskriver sig som en Sosse på vänsterkanten... Ordningen i leden börjar falera, om man så säger

  SvaraRadera
 5. Till UA: Nej, förkalkningen är nog ohjälplig! ;-)

  Till Magnus: Jupp, jag har i någon månad nu börjat få vibbar om att den svenska vänstern ä n t l i g e n står inför det stora sammanbrott som skulle ha drabbats den redan 1989/90. Vi får hoppas att kraschen kommer för 19 september! :-)

  SvaraRadera