2010-08-29

Stor och stabil ledning


Det har under de senaste månaderna vuxit fram en stabil och under senare veckor även stor borgerlig ledning inför valet. I dagens mätning får de t o m egen majoritet trots att SD åter igen kravlat sig över fyraprocentspärren. Det är det dock definitivt ännu för tidigt för att börja fira. Moderna väljaropinioner växlar ty snabbt och att underskatta vänstern i detta läge vore livsfarligt. Vi får därför hoppas att de borgerliga nu lägger i en ännu högre växel och kör vidare, ända in i mål på kvällen den 19 september.
.
Tillägg: Läs också PJ Anders Linders ledare om sossarnas problem. Uppmuntrande! ;-)

7 kommentarer:

 1. Och Fi gör icke ens utslag på mätarna, men ändå får Gudrun vara med överallt och leva rövare.

  SvaraRadera
 2. Till Tor: Jag tycker det är bra. Alltid snor hon några promille från vänstern... ;-)

  SvaraRadera
 3. Det håller jag helt med om!

  ...men det säger en del om media.

  SvaraRadera
 4. Angående LO som PJ diskuterar, Om Alliansen vinner tror jag det bara är en tidsfråga att axeln LO-SAP spricker precis som den redan gjort i Danmark.

  Att gå i krig mot Alliansen fungerar för LO i fyra om man vet att S kommer tillbaka efter det. Men i åtta år? Tolv år?

  Svårt att lobba för sina idéer om man ligger i krig med dem som beslutar. Man tillvarar tar så att säga inte sina medlemmars intresse.

  Och detta i kombination med allt det som PJ skriver om.

  SvaraRadera
 5. Oron finns fortfarande att de rödgröna skall komma ifatt i spurten.Gäller att inte partiapparaterna lägger av förtidigt nu. Sjukt spännande dagar som är framför oss. Något skit måste Josefsson komma upp med de sista dagarna, som vänster TVn sänder ut på bästa sändningstid. Frågan är hur detta skall parreras från alliansen.

  SvaraRadera
 6. Till Tor: Jag hoppas du får rätt. Jag tror dock att det kommer att bli en utdragen skilsmässa då de historiska rötterna SAP/LO går mycket djupt.

  SvaraRadera
 7. Till Anonym (12:10): Jag håller helt med du - de borgerliga får inte slappna av en seckund, för det kan fortfarande gå illa!!

  SvaraRadera