2010-09-05

Bra förslag

Moderaterna skärper nu sin kriminalpolitik. Bland annat skall "straffrabatten" vid flera brott minskas. Man önskar bara att de vågade gå hela vägen och tog bort denna absurda regel helt. För om något så bör ju fler brott ge längre straff, inte kortare! Nåväl, bättre än inget får man väl säga. Och låt oss hoppas att en fortsatt Alliansregeringen därtill ger polis och åklagare större möjligheter att ta tag i de riktigt stora samhällsproblemen, som anarkismen i vissa större städers förorter...

2 kommentarer:

 1. När jag låg i Uppsala hade jag en korridorkompis som var både jurist och laboremusmedlem (S för er utom-uppsalingar). Han förklarade alltid för mig, en stackars ingenjörsstudent att jag hade en "för enkel bild" av problematiken.

  Jag har fortfarande inte förstått detta med mängdrabatt. Varför över huvud taget?

  En relaterad fråga: alla begår ju dumheter i livet, men rent principiellt, varför får man ett så mycket lättare straff första vändan? Och varför knappt något för de som stjäl cyklar i parti och minut i Uppsala? En cykelstöld är pengamässigt ofta en skitsak, men det är ett bevis på grundläggande ohederlighet.

  Varför inte ett system med "du stal, det ger x månader". Först därefter tittar man på vad ohederligheten gick ut på.

  När jag läste ett år i Lausanne, Schweiz kunde man återfå ett tappad plånbok hos polisen med pengarna kvar.

  SvaraRadera
 2. Till Erik: För vänstern har det alltid varit ett bekvämt argument att vi andra egentligen inte riktigt förstår problemen (ett i botten leninistiskt argument). På så sätt slipper man ta en riktig debatt!

  SvaraRadera