2010-09-12

Epokskiftet allt närmare


Nu är det väldigt, väldigt nära att vi kan börja skriva på ett nytt blad i modern svensk historia. Dagens SIFO - och även dagens Demoskop och United Minds - visar på kraftigt ökad borgerlig ledning och fortsatt egen majoritet. Det har också kommit en specialmätning som visar att t o m LO-folket nu föredrar Fredrik Reinfeldt som statsminister. Och i kväll är det valduell mellan Reinfeldt och Sahlin, vilket är ett fora som den förre många gånger tidigare överglänst den senare i - och så troligen kommer att göra även i afton. Det är en vecka kvar, ja. Men numera krävs det nog ett himmelskt ingripande för att vänsterfolket skall lyckas vända opinionen. Och de tenderar ju som bekant av ideologiska skäl att vara ateister, så det blir nog inget mirakel nästa söndag...

9 kommentarer:

 1. Exakt. Detta är historia. Tråkigt att framgångarna uppnåtts till priset att sossifiera Moderaterna. Sedan förstår jag inte heller varför Reinfeldt och co vill driva en radikalfeministisk jämställdhets- och sexualpolitik som bygger på marxistiska teorier från 68-rörelsen. Men, men, bättre att de blå regerar än de röda trots allt. Spännade att se om SD blir vågmästare. De kan nog röra om i grytan rejält.

  SvaraRadera
 2. Till Johan: Det senare hoppas jag vi slipper. Världsekonomin kommer att vara skakig i åratal och då behövs ett fast majoritetsstyre. Sedan hoppas jag att invandrings- och flyktingspolitiken kommer att förändras radikalt ändå, för den nuvarande har varit ett extremt dyrt fiasko...

  SvaraRadera
 3. Utgår från att du läst Wolodarskis ledare idag, den var en klockren analys av (s) förfall de senaste (många ?) åren. De behöver definitivt minst en period till i opposition för att hitta en politik som fler attraheras av. Frågan är hur mycket interna strider det blir innan de kan börja diskutera framtida politik och nya företrädare, jag förutsätter att de låter det gamla garnityret gå i pension (visserligen är återvinning inne nu men det finns väl en gräns?!).

  SvaraRadera
 4. Alldeles riktigt - det handlar om epokskifte.

  Jag instämmer också med Johans kommentar betr "sossefiering" och "marxism" bland moderaterna, men är realist nog att inse att svenska folket är så starkt indoktrinerat att en mera konservativ hållning från moderaternas sida hade förkastats av väljarna.

  Just det sista beror väldigt mycket på den journalistiska och den intellektuella elitens inflytande på människorna.

  SvaraRadera
 5. Till UA: Ja, Wolodarskis ledare (http://www.dn.se/ledare/signerat/slutet-pa-en-epok-1.1169069) var riktigt bra! Och jag tror som du: det kommer att bli århundradets kattrakande inom S om valet går så dåligt som mätningarna visar...

  Till Jajamens: Håller helt med. Svenskarna har varit på tok för sossifierade för att gå med på någon liberal/konservativ revolution. Boregrliga regeringar och opinionsbildare får från och med nu genom parktisk politik och opinionsbildning påbörja avkodningen. En seger på söndag är m a o bara början på det verkligt tuffa arbetet!

  SvaraRadera
 6. Tänk om politiker kunde vara rakryggade och prata fakta och statistik kring invandringen. Tyvärr bryr sig alla etablerade politiker bara om sin egen lön istället för Sveriges folk som de ska representera.
  http://www.dn.se/debatt/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna-1.627362

  SvaraRadera
 7. Till Anonym: Det kommer, men bara undan för undan och de fiiina människorna kommer aldrig att erkänna alla fel de begått. Och här finns en stor risk med SD: kommer de in kan de skjuta upp snarare än påskynda denna tillnyktring efetrsom de andra partierna i så fall riskerar att låsa sig ännu mer.

  SvaraRadera
 8. noterar att svt i sin notis (den du länkar till) om senaste sifo-mätningen väljer att illustrera ett tapp på 1.5% för de rödgröna med en pil uppåt (sic!)

  SvaraRadera
 9. nu är det tydligt att SD b a r a tar röster från (S)...röstade på M idag i alla 3 valen men kan tänka mig att rösta till riksdagen igen på valdagen för att ändra till C om det behövs,,,.

  SvaraRadera