2010-09-17

Sanningen om sjukförsäkringen

De rödgrönas övertoner och dito drifter i sjukförsäkringsdebatten när såhär dagarna före vallokalerna öppnar ständigt nya botten rekord. Det låter som om alla drabbas - och att allt var rena himmelriket före 2006. Som noteras här är dock dagens problem inte värre än de var tidigare...

2 kommentarer:

 1. Det är intressant att se hur noggrann du är med att genomskåda vänsterns trix och sedan gör precis samma saker själv.

  Till exempel när du hånade läkaren med att han hade råd. Precis så lät det från vänstern på 1970-talet när man pratade om läkare som drabbades av skattesystemet.

  Nu har du gjort likadant när det gäller sjukförsäkringarna.

  De som har drivit det här påpekar att det visst började under den förra regeringen. Jenny Fjell, läkaren som driver RESURS, påminner ofta om det. Hon brukar nämna året 2005.

  Men, hon här likväl chockad över hur långt och hur hårt som alliansregeringen har drivit detta.

  Ditt "inte värre än tidigare" är bara okunnigt, om inte nonchalant eller rent av ett försök att blanda bort korten.

  Det är väl i alla fall ett steg framåt jämfört med att hävda att sjukskrivningar är på väg i rätt riktning (som du skrev nyligen). Nu säger du att det är lika illa nu som förr.

  Den allra största poängen är dock att alliansen vägrar se något fel. De vägrar all dialog.

  Vänstern går i all fall ut med att de vill göra något åt saken. Det är därför de kommer att vinna valet.

  Själv skulle jag aldrig rösta för att sätta räven att vakta hönshuset en andra gång. Men faktum är att just nu är det en varg som vaktar hönshuset.

  Då är det lätt för räven att ta politiska poäng på det hela.

  SvaraRadera
 2. Till Anonym: Du blandar här ihop två saker.

  Dels information om hur/bra/illa/lika det ev är i jämförelse med förr. Dels debatten om hur Aliiansen genomfört förändringen. Jag har som jag varit noga med att poängtera delvis tidigare kritiserat det nya systemets utformining och implementering. Men när Du skriver att "Den allra största poängen är dock att alliansen vägrar se något fel. De vägrar all dialog." så har du fel. Samtliga Allianspartiledare sa ty så sent som i debatten igår att de är beredda att genomföra fler nödiga justeringar.

  Den stora "boven i dramat" är här - precis som på regeringen Perssons tid - osmidiga handläggare på FK. Om de bara tog av sig den lutherska varje-regel-måste-slaviskt-följashatten emellanåt och använde sunt förnuft skulle antalet sådana här fall kunna minskas ytterligare.

  SvaraRadera