2010-09-18

Ett dygn kvar...


Så var det då dags för en sista(?) drös opinionsmätningar inför söndagens val. Enligt samtliga förutom en - det erratiska United Minds - ser de borgerliga ut att att kunna få fortsatt egen majoritet. Vänstern har efter den nygamla debatten om sjukförsäkringen som villiga media basunerat ut lyckats hämta in något, men de ligger fortfarande långt efter. I exempelvis SIFO står det 49,9 procent för Alliansen mot 45,3 för socialisterna, medan nuffrorna hos Synovate är 49,2 mot 42,8 procent. Och om jag förstår det rätt räcker detta för fortsatt majoritet i riksdagen. Dessutom klarade, t o m enligt Aftonbladet, Alliansen och framförallt statsministern av att bemöta den förnyade kritiken på ett bra sätt i gårdagens slutdebatt.
.
Jokern i leken blir nu som vi länge kunnat ana SD. Enligt Sifo kommer de inte in, enligt Synvate klarar de gränsen. Det är därför oerhört viktigt för alla som vill att Sverige skall få fortsätta ha en stark, stabil regering att gå och rösta på något av Allianspartierna!!!
.
Till sist också en liten sorglustig men ack så talande grej. Såhär i valrörelsens femtielfte timme avslöjas nu att det uppror mot Alliansvänlig journalistik som publicerades anonymt på AB Kultur var fejk. Förvånad, någon?

2 kommentarer:

  1. Nej inte ett dugg. Socialdemokraterna har inte fattat skillnaden mellan partiet och staten och det viktiga i att man i en demokrati ska skilja på dessa.

    SvaraRadera