2010-12-04

De sista entusiasterna

Det är knappt jag orkar skriva om eländet längre, men det är trots allt kul att se växthusdårarna försöka hålla liv i klimatliket efter förra årets Climategate. En brittisk meterolog (ergo en person som tillhör en profession känd för att inte kunna förutspå vädret mer än något dygn framåt) hävdar nu exemeplevis bestämt att rekordkylan i UK beror på växthuseffekten. I Tyskland försöker några AGW:are övertyga om att de stigande havsnivåer som det skrikits om i decennier egentligen kommer innebära lägre havsnivåer på norra halvklotet.*) I Sverige försöker miljöministern motivera höjda skatter och fler regleringar med fortsatt klimatbabbel. Och i Mexico inleds i dagarna ett nytt klimatspektakel med en offentlig förbön av FN-tjänsteman till den mayaindianska jaguargudinnan Ixchel. Att klimathysterin bottnar i frustrerade 68:ors marxist-going-New Age-världsbild var för den initierade inget nytt. Det senare visar dock att de nu helt öppet återvänt in i sin ungdoms haschdimmor...

PS! Lite mer om AGW-kolapsens politiska effekter finns här!

Tillägg: Och så har det visat sig att vetenskapsmän har räknat grovt fel - igen! Denna gång om antalet stjärnor i universum. Jag är en stor vetenskaps- och kunskapsentusiast. Men revideringar av existerande "sanningar" som denna gör att jag samtidigt håller mig med en sund skepsis rörande mänsklighetens nuvarande kunskapsmassa. Man önskar bara att alla AGW:are var män nog att göra det samma..!

*) Här anar jag stanken av rutten akademisk råtta. Kan det vara så att det är satellit- eller andra mätningar på gång som visar att havsnivåerna - på tvärs mot alla tvärsäkra förutsägelser - håller stadigt eller t o m håller på att sjunka? Fortsättning kan följa...

7 kommentarer:

 1. Slabadang

  Anders ! :)

  Visst fungerar MSM och SVT bra? Det partiella undatagstillstånd som gällt i klimatfrågan har tydligjort hur illa Svensk demokrati fungerar och vilken otrolig makt och sammanhållning det finns i vårt etablissemang.

  Man känner sig intellektuellt kränkt av att de tror att vi är så korkade att vi går på detta klimatbabbel. Det uppstår en knut i magen av otäck verklighetskänsla när så omfattande bedrägerier och propaganda kan spridas i en modern demokrati.

  Sammanblandningen av vetenskap aktivism och politik är rent livsfarlig. Det måste komma ett reformparti som på allvar rensar ur demokratin från denna korruption.Public service måste förändras ifrån grunden och upphöra vara etablissemangets åsiktsstyrnings verktyg.

  Det är skönt att läsa din artikel.Vi är många som gör samma eller liknande analyser.Och vi vet att vi har rätt! Återdemokratiseringen av Sverige är viktig för allas framtid.När man läser carlgren så inser man att han har sin bakom sig. Vilket ärkepucko!

  SvaraRadera
 2. Nu blir ju inte ett påstående (i detta fall att AGW-teorin har kollapsat) sant bara för att man upprepar det... men hör av dig när du har något sakargument emot AGW-teorin, så tar jag gärna debatten!

  PS: kanske även en närmare beskrivning av det senaste årtiondets påstådda temperaturras...? ;)

  SvaraRadera
 3. Till Tomas: Jag har diskuterat detta många gånger förut. Och om du vill (åter)se länkar till de forskare jag förlitar mig på är det därför bara att gå bakåt i blogget. Jag postade ett stort antal, inte minst under november-december förra året, under Climategate.

  SvaraRadera
 4. Apropå stjärnorna, jordens varv runt om solen också borde räknas om: 365 varv är ju för få. För att klara banan runt om solen borde Jorden ha en hastighet av 2 575 343 km/dygn eller ca 64 varv/dygn. Detta motsäger en enkel regel att veta: ett roterand föremål, jorden i detta fall, kan inte rulla längre än sin egen omkrets per varv. Astronomerna har upphöjt Kopernikus system till absolut sanning och verklighet. Därför vetenskapen idag...

  ”Bourgeoisin - skrev K. Marx för 160 år sedan- har avklätt alla de verksamheter, som förut betraktades och ärades med from vördnad, deras helgongloria. Den har förvandlat läkaren, juristen, prästen, poeten och vetenskapsmannen till sina betalda lönearbetare.”

  Alltså, varför ska man lita på "lönearbetare", alla ska tjäna sitt levebröd...

  SvaraRadera
 5. I relation till ”omräkningar av stjärnor” tycker jag att jordens antal varv runt om solen också borde räknas om. Varför? Jo, därför att jorden i verkligheten inte cirkulerar runt om solen. Kopernikus solsystem är ett bland andra möjliga. Bland annat Ptolemaios system, med en stil jord i centrum, eller Tycho Brahes, med solen och månen cirkulerande runt en stil jord. Men en sak är ett system, en beskrivning, en konvention, en arkitekt s ritning, och en annan verkligheten. Cirkulerar jorden på riktigt runt om solen? Nej, i så fall för att klara ett sådant avstånd borde jorden röra sig med en hastighet av ca 64 varv på 24 timmar. Alltså, förut stod jorden stil, men nu rör hon sig med en hastighet som motsäger en enkel regel: ett roterande föremål kan inte förflytta sig mer än sin egen omkrets per varv. Grafiskt sagt, nästan 6 miljarder människor tvingas bo i arkitektens ritningar och dessutom att vara troende.

  Alltså jag är också ganska skeptiskt om dagens vetenskap, eller om …” mänsklighetens nuvarande kunskapsmassa”. Själva jorden t.ex. vilar på falska grunden. Därför ska man inte förvånas: Det som börjar fel slutar alltid värre. Påvens tragikomiska ursäkt kan man nämna till Kopernikus - för vad undrar jag - talar om geggamojan som nuvarande ”kunskapsmassan” har blivit.
  Grund orsaken hittas här: ”Bourgeoisin (= Människan-Pengar-Kampen för Existensen, alla mot alla i ”lagens ram”, osv.) har avklätt alla de verksamheter, som förut betraktades och ärades med from vördnad, deras helgongloria. Den har förvandlat läkaren, juristen, prästen, poeten och vetenskapsmannen till sina betalda lönearbetare.”

  Så är det, tyvärr, när överlevande står på stel tom Vetenskapen fuskar. Historien har tagit slut, som Francis Fukuyama har sagt. Vad ska man förvänta sig mer av denna art?

  SvaraRadera
 6. Till Anonym: Jag tror du råkat surfa till fel blogg. Du skulle nog hit http://theflatearthsociety.org/cms/

  SvaraRadera