2010-12-04

Sosseriets kollaps

Sosseriets kollaps är den viktigaste politiska händelsen i Sverige sedan 1932. Och det kryper nu fram allt smaskigare och snaskigare detaljer om hur intellektuellt slutkörd den en gång statsbärande Rörelsen varit. Eller vad sägs om dagens uppgifter i Aftonbladet om att Urban Ahlin redan 2007 insåg att det skulle bli motigt för sossarna att vinna valet 2010 och att SAP därför skulle satsa på att "dränka" Alliansen i skandaler. Med undantag för tummetottskandalen som ledde till Sven Otto Littorins avgång bidde det dock inte mycket av detta. Det fanns väl liksom helt enkelt inget att avslöja. Se där hur det kan gå när man förutsätter att andra är lika ruttna som en själv...

3 kommentarer:

 1. Sossar i all ära - men vad tror du, som historiker, ligger bakom det, över hela Europa, snabba införandet av massinvandring från muslimska länder? Och det samtidiga hyllandet av mångkultur, globalisering och kulturrelativism? Eurabia? Olja i utbyte mot invandring? Eller annat?

  SvaraRadera
 2. Till Feminix: Några konspirationsteorier á la olja-mot-invandring tror jag icke på. Folk har flyttat i alla tider - företrädesvis dit där det finns gott om pengar och utvecklingsmöjligheter, så dagens migrationsströmmar passar väl in i den historiska bilden. Sen har invandringen, precis som allt allt i dag beroende bl.a. på kommunikationernas förbättring, blivit kvantitativt större. Och detta innebär givetvis utmaningar. FYI: jag förspråkar en stenhård inga-bidrag politik och krav på ganska långtgående assimilering.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att Thomas Sowells analys här är den bästa. T ex i Intellectuals and Society och många andra.

  Vi styrs av en intellektuell klick som ser sig som förmer än andra och som tror på att samhället blir bättre om de "välsignade", The Anointed, får styra över oss andra, vi bönder.

  De som vill styra över andra går med i partiernas ungdomsförbund, läser till journalist, blir sociolog, akademiker inom socialvetenskaperna. De som tycker man ska sköta sig själv sköter sig själv och är inte med i partiledningar.

  T ex, hur många naturvetare eller civilingenjörer finns det på topposition inom partierna? Hur många civilekonomer som kommer från den privata sektorn?

  Det finns ett antal områden där vi aldrig får rå oss själva, där majoriteten, eller en stor minoritets åsikter aldrig får komma till tals för att de är "populistiska".

  Oavsett vad man tycker i själva sakfrågorna finns det ingen politiker som är för dödsstraff (nästan 50% av svenskarna är för), rätten att med vapenmakt försvara sitt hem och de sina (som i USA), begränsa flyktingmottagandet till finsk nivå, avskaffa daghemstvånget (vilket det i praktiken är), avskaffa alla "genus"-institutioner, utom dem som rör grammatik.

  Det yras mycket om "demokrati", men föraktet för oss, pöbeln, är massivt.

  SvaraRadera