2011-01-10

Adjö!

Jag skickade just följande meddelande till Svenska Dagbladets kundtjänst:
Jag försökte redan i höstas säga upp min prenumeration i samband med en utlandsvistelse, men trots att jag konfirmerade detta beslut elektroniskt fortsatte tidningen att komma. Och då inkompetens och/eller felaktiga rutiner kan drabba vem som helst lät jag det hela vara.

Tills nu, för idag har jag fått nog. Tidningens rapportering kring Arizonaskjutningarna i USA har ty varit så usel, att jag härmed med säger upp min prenumeration.

Det var framförallt Henrikssons "Perspektiv" och "faktarutan" om gärningsmannen på sid 7, som poängterade att karln studerat Hitler men samtidigt "glömde" nämna att han även läst Marx, som var oacceptabla. Och då SvD:s nyhetsrapportering om USA genom åren hållit en lika låg journalistiskt som högtravande partisk nivå (sitter Karin Henriksson egentligen i Demokraternas partistyrelse eller bara i dess propagandautskott?), så blev detta "droppen".

Detta beslut smärtar mig då SvD varit "min" tidning större delen av livet. Men någonstans får gränsen gå även för den svenska medievänsterns fånerier.

Därför: avsluta min prenumeration a.s.a.p!
Som jag skriver så var detta verkligen ett smärtsamt beslut. Inte minst eftersom jag dagligen läser ledarsidan och uppskattar den väldigt mycket (det kommer jag också fortsätta göra, on-line). Men mina pengar skall icke gå till att finansiera utrikesavdelningens propagandamedarbetare..!

6 kommentarer:

 1. Mördaren var visst vad svenskans polemiker skulle kalla för en israelkritiker och Giffords ursprungliga familjenamn verkar vara Hornstein. Det kanske skulle kunna vara förklaringen till illdådet.

  SvaraRadera
 2. Till Tor: Tack!

  Till Arthur: Den har jag inte hört. Men det skulle inte förvåna mig! Då får väl svenska palestinavänstern rycka ut och anordna protester utanför fängelset i väntan på hans avrättning... ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag har bott utomlands några år, men blir i Sverige lika besviken varje gång jag slår upp tidningen som du, Anders.

  SvD hade ett rykte om att ha de rakaste nyheterna i Sverige, även bland dem som inte höll med om vad som skrevs på ledarsidan. Fram till 1996 när jag flyttade ut, och även efter det på nätet brukade det vara lite av en högtidsstund att läsa tidningen på söndagar.

  Min far hade dessutom alltid SvD i hemmet sedan han började läsa tidningen någon gång på 30-talet. Vi brukade köra runt hela Kiruna på semestern för att hitta ett ställe som sålde den.

  SvaraRadera
 4. Till EL: Ja, Svenskan har sannerligen degenererat på nyhetsplats till nånting som på vissa områden (främst USA-bevakningen och växthusdebatten) mest av allt liknar Pravda (eller möjligen Huffington post).

  SvaraRadera
 5. Har precis samma uppfattning! På ledarsidan är man uppfriskande raka, främst Gudmundsson och Rayman, men på nyhetsplats visar man upp ett klimatalarmistiskt ansikte parat med en dåligt maskerad republikanskräck och Obamavurm./tshee

  SvaraRadera