2011-01-10

Lite perspektiv


Socialstyrelsen informerar: Medan republikanska USA-kartor med kikarsikten och Sara Palin som ansvarig utgivare måste betraktas som aggressiva och människofientliga så är sådana som den demokratiska diton (ovan) enkom att betrakta som ömsint humana...
Tillägg: Här är en tankvärd sak om hur det skulle se ut om USA var lika politiskt våldsbenäget som - trumvirvel - Sverige!

2 kommentarer:

 1. Nog är Palins symboler mer tydliga sikten!
  Det är rätt ointressant om han var höger eller vänster, han var nog mest störd. Det intressanta är väl om den råa debatten och militärt språkbruk etc. kan trigga en galning, samt att (förstås) sluta sälja vapen till vem som helst (och här kan man väl i första hand klandra högern). F.ö. i Aftonbladet står det bl.a.:
  "Favoritböckerna, skriver han, är bland andra Adolf Hitlers "Mein Kampf", Karl Marx ”Det kommunistiska partiets manifest” samt Harper Lees ”Dödssynden”." Du hetsar upp dig lite väl mycket över svenska tidningars partiskhet. Du får byt från SvD till AB :-)

  SvaraRadera
 2. Till SM: Ja det är ju en j-a skillnad på gevärssikten och målatvlor. Det fattar ju alla de senare inte alls betyder samma sak som de förra... :-s

  Därtill: Det finns inget samband mellan mordnivåer och vapen. Tvärtom: delstater i USA med hög vapen per capita tenderar att ha lägre mordfrekvens. Sverige har dessutom bland de högsta vapen-BNP per capita i världen och förhållandevis få mord. Ergo: Det är kulturen som mördar, inte vapnen.

  SvaraRadera