2011-01-06

Äntligen!

Så har då ä n t l i g e n en broms lagts på Obamaadministration eftersom den nya republikanska majoriteten i representanthuset nu tillträtt och Nancy Pelosi fått avgå som talman. Jag förväntar mig förvisso inga underverk (eftersom senaten fortfarande har demokratisk majoritet och Obama har vetorätt). Men då det är representanthuset som har makten över den ekonomiska politiken kommer det i alla fall nu att vara slut på alla dessa infantila "stödpaket" och andra dumheter som präglat de senaste två åren. Amerikanerna har därmed fått en chans att åter börja planera långsiktigt. Och bara det i sig kommer nog att ge USA:s ekonomi en skjuts framåt..!

7 kommentarer:

 1. Och på tal om "stödpaket", måste tipsa om Johan Norbergs dokumentärfilm Överdos:

  http://overdos.se/om-filmen

  Kanske har nämnts tidigare i denna blogg men den kan man inte tipsa om för lite!

  SvaraRadera
 2. Ocksa sa kan forhoppningsvis republikanerna lagga fram atminstone nagot konstruktivt forslag for hur man ska losa den ekonomiska krisen...

  I won't hold my breath.

  michael w

  SvaraRadera
 3. Till Anonym (17:56): Den filmen är superb!!

  Till Anonym (13:26): Det får vi hoppas. Ett stopp för ytterligare utgiftsökningar är dock ett första stort fall framåt...

  SvaraRadera
 4. Sa da vill du inte att Health Care Reform rivs upp far jag anta? Eftersom CBO har beraknat att det skulle oka underskottet med 230 miljarder USD, menar jag.

  Eller hur ar det med konsistensen?

  michael w

  SvaraRadera
 5. Till Michael W: Absolut, riv upp eländet! Men det är ju uppenbart att detta inte kan ske i ett svep s.a.s. eftersom Dem's fortfarande styr Senaten och VH. Den frågan kommer därför att bli en långkörare fram till januari 2013, om då väljarna låer nya krafter ta över där också. Upggiften att ett avskaffande skulle kosta 230 miljader kommer f ö från Obamaadministrationen, så den tar jag inte speciellt allvarligt. Och i vilket fall så kommer Obamacare långsiktigt att kosta ännu mycket mer, så eventuella avvecklingskostnader får ses som en investering -- det kostar att strula till det!!!

  SvaraRadera
 6. "Upggiften att ett avskaffande skulle kosta 230 miljader kommer f ö från Obamaadministrationen"

  Du ar uppenbarligen inte sarskilt noggrann med fakta. Jag foreslar att du kollar upp vad the Congressional Budget Office (CBO) sysslar med.

  michael w

  SvaraRadera
 7. Till MW: Var det CBI's siffra? Sorry, jag trodde det var administartionens CBO's. Men i vilket fall, ett avskaffande vore en investering som skulle undvika enorma framtida kostnader (lite som ATP i Sverige - billigt när det infördes, bara 20-30 år senare största sänket på statsbudgeten någonsin).

  SvaraRadera