2011-01-07

Det kommer efter!

Att leva i ett land med ett av världens i särklass högsta skattetryck (inkluderande internationellt skyhöga skatter även på låga inkomster) kräver sin tull. För sisådär femtioelfte året på rad kommer nu nuffror som visar att julen - som knappast kan kvalificeras som en oväntad utgiftspost - under januari driver många svenskar till pantbanken. Och detta ergo TROTS jobbskatteavdraget, som gett de flesta en hel månadslön extra i plånboken!

Naturligtvis beror detta på att många svenskar fortfarande får ut alltför lite efter skatt. Samt på faktumet att decennier av högskatte- och bidragspolitik skapat en kultur som säger att det inte är någon idé, ens om man har råd, att spara och hushålla. Men, tro nu för den delen inte att det är så som de politiskt korrekta kommer att tolka det. De kommer garanterat istället som alltid att ropa på nominellt högre löner och fler bidrag...

1 kommentar:

 1. Anders E. m fl;

  "... Tvärtom krävs att republikanerna nu tar fram storyxan och börjar skära ordentligt i det det federala underskottet. Och att det så småningom blir ändring även i Senaten och Vita Huset. För annars kommer det bara att bli en halvdan förbättring."

  Ja, det går ej bara att blockera demokraternas massiva och oansvariga spenderar-politik, det krävs att republikanerna kommer med något eget också. Exempelvis visa att de önskar ta ett ordentligt ansvar för USA:s finanser genom att kraftigt och systematiskt skära i det offentliga utgifterna.

  Här torde det ej räcka att slopa systemet med 'earmarks', dvs. öronmärkta pengar för att få visst politiskt stöd. Det måste även bli ett slut på den alltmer utbredda 'entitlement culture', dvs. den dekadenta belöningskulturen.

  Republikanerna har en del att uträtta för att få landet på fötter. Det räcker som bekant inte enbart att vinna val, ty det är ju efter valet det riktigt svåra börjar.

  Mvh

  SvaraRadera