Det var varst vad det uppror dig att hogerkanten i USA fatt kritik for sin retorik efter denna tragedi. Bloggpost efter bloggpost om hur fruktansvard denna kritik ar. Det ar inte utan att man undrar om detta ar en om ta.
Min uppfattning: nej, det finns i dagslaget inget som tyder pa att mordaren var "teabagger" eller influerad av Sarah Palins idioti. Och visst finns det gott om demokrater som har sagt dumheter.
Men, ar det for mycket att begara att folk pa hogerkanten nu besinnar sig lite? Det kanske inte ar helt vettigt att uppmana folk att ga bevapnade till politiska moten ("for det har ni ratt till!"). Det kanske inte ar helt vettigt att beskriva meningsmotstandare som "forradare", "tyrann", "terroristsympatisor", "socialist/fascist/kenyan/muslim/marxist/nazist", att pasta att halsoreformen (som det finns manga rationella argument emot) skulle innebara statliga "death panels".
Faktum ar att hoten mot politiker okade enormt under debatten om halsoreform, och att Giffords kontor blev beskjutet. Och pa hogerkanten mer an pa vansterkanten ar det ledande figurer som kommer med den har typen av hysterisk retorik. Limbaugh, Beck, Palin, Hannity; de ar idag helt tongivande och INGEN republikansk politiker vagar ga emot framforallt Limbaugh. Har Michael Moore samma stallning pa vansterkanten? Definitivt inte.
Den har utvecklingen oroar mig och jag beklagar den okande polariseringen. Du daremot tycks vilja vara pa staplatslaktaren och egga pa.
For ovrigt, bland det vettigaste jag har last om detta:
Till MW: Du är som vanligt helt förblindad av ditt svenska vänsterperspektiv. Visst, amerikansk politisk debatt är traditionellt fränare än den svenska messmörsvarianten, men som bl.a Olle Westberg noterade på Newsmill häromdagen så "leder" Sverige likväl med hästlängder i politiskt våld. Så det finns här ingen direkt koppling som i sig skulle motivera en förändring (sen önskar jag att viss nedtoning av retoriken skedde i USA men av helt andra skäl). Vad gäller vem som sedan stått för de värsta överdrifterna på senare är, läs här: http://michellemalkin.com/2011/01/10/the-progressive-climate-of-hate-an-illustrated-primer-2000-2010/
Anders, "svenska vansterperspektiv"??? Det tar jag som en personlig forolampning, eftersom jag ar mycket stadigt forankrad pa hogerkanten. Den liberala, rationella hogerkanten.
Att vara hoger innebar dock inte att man automatiskt maste beundra idioter som Palin, vulgara populister som Limbaugh, eller tycka att det tillhor normal politisk diskurs att kalla sina motstandare for "forradare" eller tyrann. Och jag tycker definitivt inte att man maste vara "vanster" for att anse att det ar djupt oansvarigt att uppmuntra manniskor att komma bevapnade till politiska moten.
Jag vet inte exakt vilket perspektiv det ar som forblindar dig, men nagot ar det. Nagon som citerar Michelle Malkin som stod ar forvisso ratt forblindad.
Till MW: Hela Sverige präglas av ett djupgående vänsterperspektiv, så det var ingen personlig förlämpning. Jag har också svårt för Palin & C:o, men eftersom jag bott länge i USA vet jag samtidigt att de i grunden, bakom alla överdrifter, speglar en socialt/kulturell konservativ och ekonomiskt liberatariansk "mix" som jag i grunden ansluter mig till. Jag köper därför inte den förnustiga vänsterbild av det politiska läget som svensk media förmedlar, för den är helt enkelt inte sann. Det skulle vara oerhört lätt att bryta ut och knåda ihop ett antal lösrykta kommentarer från den svenska vänstern och framställa den som direkt mordisk på samma sätt som nu görs med den amerikanska högern. Jag vägrar dock spela med i detta taskspel, som enbart är ämnat att framställa Republikanerna i dålig dager (och fungera som balsam för den svenska vänsterintelligensian).
Jag läste också Michelle Malkins sammanfattning av delar av det massiva hat som riktats och riktas mot högern. Mycket talande och avslöjande för en vänster som nu spelar både jungfru maria och spanska inkvisitionen.
Herr anonym påminner lite om Jim Carreys rollfigur i filmen Liar, Liar angående Michelle Malkin: "Fletcher: Your honor, I object! Judge: Why? Fletcher: Because it's devastating to my case! Judge: Overruled. Fletcher: Good call! "
Anders, du har definitivt en poang gallande svenska "slentrianvanster"-perspektiv, men jag skulle samtidigt havda att jag inte delar dessa. Jag identifierade mig med republikanerna fram till 2004, jag har bott utomlands sen 2003, och foljer sen innan dess inte utrikesbevakningen i svensk press eftersom den ar sa undermalig. Jag ar inte ens sarskilt intresserad av hur amerikansk politik skildras i svensk media, eftersom det har inget som helst inflytande over amerikansk politik i sig, och det ar det som intresserar mig. Jag laser svenska medier, pa natet, for svenska nyheter, och jag laser internationella (huvudsakligen amerikanska) medier for internationella nyheter. Jag far ibland intrycket att vissa svenska hogermanniskor ar for republikanerna i USA eftersom svenska vanstermedier ar emot dem... Inte en sarskilt bra anledning, i min mening.
Men, till denna sak: ang Malkins upprakning, las min kommentar ovan. Jag har aldrig sagt att demokrater inte har sagt idiotiska saker. Vad jag sade var att det pa den republikanska sidan ar LEDANDE figurer, som idag utgor republikansk MAINSTREAM, som kommer med hysteriska uttalanden.
Malkin raknar upp en massa bloggar och folk som Madonna och Sarah Bernard; kan det verkligen jamforas med nar t ex kongresskvinnan Michele Bachman uppmanar folk att vara "armed and dangerous" gallande Obamas energipolitik?
Sven, du paminner lite om Jim Carreys rollfigur i en annan film, "Dum och dummare"...
Till MW: Ta gärna vid tillfälle en närmare titt på vad diverse demokrater som måste räknas som mainstream ofta säger och tycker. Ta exemplevis Joe Biden, som härförleden vräkte ur sig (typ) "vi måste spendera mer pengar så att vi inte blir ruinerade" och The One himself, som vid flera tillfällen använt minst lika militanta metaforer som någonsin Palin, Bachman, et al. Problemet är att dessas grodor och kvasimilitära språkbruk, som är legio inom nästan all politik utanför Norden (även om inte minst vänstern även här ofta talar i termer som kamp, front, attack, stupstockar,etc), ofta filtreras bort i nyhetsbevakningen när det kommer från "darlings" som Biden, Clinton, Obama och andra.
"Sven, du paminner lite om Jim Carreys rollfigur i en annan film, "Dum och dummare"..."
Hö, höh..hur länge satt du på kammaren och spånade innan du kom på den juvelen till comeback?
Förklara istället varför Bachmann, en tills nyligen anonym kongressledamot från lilla Minnesota skulle orsaka harmageddon när hon använder militära metaforer men inte Obama (ledaren för den fria världen, du vet)?
“If they bring a knife to the fight, we bring a gun!”
– Syftet med denna blogg är att presentera tankar, kommentarer och reflektioner kring framförallt (men då vi lever i en globaliserad värld inte enbart) svensk in- och utrikespolitik med ena ögat på framtiden, det andra i historieböckerna och båda fötterna på jorden en bit till höger om den svenska Jantemeridianen! Inläggen kommer ergo att präglas av samma perspektiv som min bokEn annorlunda historia(se vidare nedan).
Om kommentarer: Jag förhandsgranskar men publicerar i princip alla såväl positiva och negativa kommentarer som skickas in (publiceringen kan därför dröja ett tag). Undantag görs för kommentarer som innehåller material som jag tror bryter mot svensk lag, rena stupiditeter och förolämpningar, samt material som uppenbarligen inte har något att göra med det aktuella inlägget. I dagsläget har jag avvisat c:a 35 kommentarer.
Född 1970 i Dalsland. Jag blev tidigt intresserad av historia och politik och satt bl.a. som moderat fullmäktigeledamot i Melleruds kommun 1988-91, men är i dag partipolitiskt obunden. Civilt jobbade jag först som försäljare och sedan som egen företagare. 1997 började jag studera vid Uppsala universitet och tog 2002 ut en fil.mag. i historia. Jag läste sedan också historia och statskunskap ett år i USA. Efter hemkomsten 2004 verkar jag som frilansjournalist och debattör. Jag har bland annat skrivit för veckomagasinet Fokus och varit stående gästkrönikör i Norrbottens-Kuriren. Våren 2010 jobbade jag också som vikarierande ledar- och debattredaktör på NWT.
Länkar till artiklar och krönikor jag publicerat i andra media finns på: www.edwardsson.biz
Arvid Lindmanbiografi
Första veckan i juni 2010 kom jag ut med en Arvid Lindmanbiografi. Boken kan köpas av mig eller direkt från Timbro. Klicka bara på omslaget ovan eller e-maila mig!
Anders Edwardsson, bekant för Kurirens läsare som krönikör och vikarierande skribent på ledarsidan, kan förhoppningsvis bidra till lite historieupplysning med sin skrift. Det är ett spännande stycke historia han berättar, om en period liksom Arvid Lindman undangömd i svensk historieskrivning, som ju annars brukar ta sin början vid starten på Socialdemokraternas långa maktinnehav. Norrbottens-Kuriren (100731)
Det är imponerande hur mycket information författaren har lyckats få med på bokens drygt hundra sidor. Och journalisten och historikern Edwardsson skall ha en eloge för att han lyckats med att behandla ett stort stoff på ett intresseväckande och levande sätt.
Svensk Tidskrift (100702)
Den historiska myten säger att socialdemokrater och liberaler har ett obefläckat förhållande till rösträttsreformer i början av 1900-talet medan högerns är tämligen tveksamt. Den myten avfärdar Edwardsson kortfattat och välformulerat. Västerviks Tidningen (100623)
Klart är att Edwardsson som i flera verk velat visa att "det moderna Sverige inte började med Socialdemokraterna" gör bra insats i detta arbete med Lindmanboken. Kvällsposten (100626)
Den 25 mars 2009 kom min bok En annorlunda historia om Sveriges 1900-talshistoria ut på Timbro. Läs mer om innehållet genom att klicka på bokomslaget ovan. Jag bjuder också på första kapitlet, som du kan ladda hem här. Och då Tryckfilsnisse var framme kan korrektioner till första upplagan läsas här.
En andra reviderad upplaga utkom i början av 2011. Den kan direkt köpas från mig eller från Timbros egen bokhandel på www.timbro.se
(100108) Jag noterade idag att min bok numera är kurslitteratur på delkursen "Svensk politik" i Statskunskap C vid Uppsala universitet. Jag känner mig hedrad!
PRESSKLIPP
Edwardsson vill upplysa svenskarna om att det är ett misstag att entydigt förknippa välfärd med socialdemokratin (...) Åsa Moberg i boken Allt är möjligt
Anders Edwardsson ger sig på en rad heliga kor, vilket alltid är uppfriskande. (...) hans version av Sveriges historia är provokativ, lättillgänglig och intressant, inte minst som diskussionsunderlag. Börje Isakson i Företagsminnen nr. 4/2009
Genom okuvlig vetgirighet, ett tydligt språk och en välgörande polemisk ton underhåller boken En annorlunda historia läsaren, samtidigt som Sveriges historia visar sig vara mer mångfacetterad och komplicerad än väntat. Waldemar Ingdahl i Svensk Linje (nr. 2/2009)
(…) det råder ingen tvekan om att Edwardssons bok kan få stort inflytande på svensk historieskrivning. För vad har egentligen vänstern att komma med som motvikt? Kalle Holmkvist i LO-Tidningen (090827)
Och visst har Edwardsson rätt i att det var industrialismen, inte folkhemmet, som över huvud taget möjliggjorde för de sociala ingenjörerna att ha något att fördela. Rickard Westerberg på Dagens Nyheters ledarsida (090826)
Endast ett nyliberalt systemskifte, som avvecklar den skattetunga överhetsstaten och frigör en spirande nyföretagaranda, kan få de tillbakablickande svenskarna att vända folkhemsruinen ryggen. Carl-Johan Gardell i SvD Kultur (090614)
Också i Anders Edwardssons "En annorlunda historia", som utgavs tidigare i år, utmanas den socialdemokratiska historieskrivningen. Här lyfts istället borgerligheten och högern fram som den progressiva kraften i svensk historia. Norrbottens-Kuriren (090525)
VästerviksTidningen (090518)
Gotlands Allehanda (090515)
En mycket läsvärd bok för den som gärna vill lyfta på stenarna i den gängse skildringen av den svenska framgångssagan. Jönköpings-Posten (090513)
Anders Edwardsson har skrivit en annorlunda och viktig historiebok om hur Sverige blev ett rikt och välmående land. Och det berodde inte på socialdemokratisk folkhemspolitik utan på hårt arbetande entreprenörer. Nya Wermlands-Tidningen (090512)
Först Erlander, sen Palme sa, helt ofattbart, nej, nej, nej till Nato:s ekonomiska ekvivalent, EU. Det var återigen neutraliteten - hycklad och obefintlig - som drogs fram (väl behandlat ... i ... Anders Edwardssons ... färska "En annorlunda historia"). Ulf Nilssoni Expressen/GT (090505)
Redan i inledningskapitlet visar Edwardsson hur vanliga svenska läroböcker på både grundskole- och universitetsnivå ger en bild av 1930-talet som är så gott som identisk med den som socialdemokraternas partiprogram ger. Blått (sid 15, nr 2/2009)
Man kan bara hoppas att de över 400 sidorna läses av de unga generationer som berövats sin historia i skolan under decennier av socialpedagogismens strävan att omprogrammera det nationella minnet. Mats Johansson i Svensk Tidskrift (090501)
Edwardsson skriver polemiskt och med allt annat än en torr fackprosa, man kan nästan höra hur upprörd han blir när han beskriver kampen mellan "frihetens vänner" och "frihetens fiender". Kvällsposten (090418)
I S-världen är ju Per Albin Hanssons folkhem rena idyllen, men när Edwardsson är färdig med honom återstår det inte mycket av mysfarbrodern. Svenska Dagbladet (040411)
Anders Edwardsson kommer i dagarna med sin bok, En annorlunda historia (...) där han går igenom svensk historia från 1500-talet till idag. Borås Tidning (090331)
Gotlands Allehanda (090330)
ON-LINE KOMMENTARER
Boken "En annorlunda historia. Folkhemmet i ett nytt ljus" av Anders Edwardsson är i sanning ett förlösande alster. Anders lyckas med ett enkelt och ledigt sätt lyfta fram fakta så att boken är både spännande och givande från start. Jag är djupt tacksam över att äga boken då den verkligen lyfter fram sådant som undanhållits historieundervisningen. Sjövall
Den i år utkomna En annorlunda historia. Folkhemmet i nytt ljus av Anders Edwardsson (Timbro) är banbrytande. Den demonstrerar tydligt att det var främst tack vare liberalismen och fri företagsamhet som Sverige blev ett av världens rikaste länder under tiden från omkring 1850. Under (s) från 1945 kom sedan Sverige att hamna i division två. Världsinbördeskriget
"Folkhemmet i nytt ljus - En annorlunda historia" av Anders Edwardsson ger (...) ett välgörande annat perspektiv på Sveriges moderna nutidshistoria. Otroligt intressant bok. Patrik Öhman
Anders Edwardssons "En annorlunda historia" rekommenderas varmt till alla som är intresserade av att förstå varför den svenska politiken ser ut som den gör! Johan Hedin
Det faktum att Sverige har haft svårt att ta ställning fullt ut till saker och ting är historiskt sett djupt rotat; Se till exempel Anders Edwardssons (bok), där han bland annat gör upp med Sveriges ständiga vilja att vara till lags internationellt. Doom4
(H)ade talet om borgerlig samverkan under 60-talet lyckats bli något mer och meningsfullare än tafatta ”borgfreder” under valrörelserna är det mer än möjligt att historien hade tagit en annan vändning och vi hade kanske sluppit 70-talets vansinniga socialiseringar och statliga kulturrevolution. Allt detta beskrivs ingående i Anders Edwardssons välskrivna bok... Daniel Bergström på Tradition & Fason
Tonen är borgerligt raljant, och språkigt mustigt och följsamt på ett sätt som gör boken oerhört lättläst. "PK" på liberaldebatt.se
Han belägger sin tes med en lång rad exempel på fakta som sällan i dag kommer fram. Peter J Olsson
Som historiker av facket, och utan tendenser till medlöperi, har jag nog varit av Edvardssons uppfattning i åtskilliga decennier. Dr Cais Blogg
...utmärkt ammunition och källa för den som vill utmana myten om att Per Albin Hansson och rörelsen byggde landet. Niklas Elert
Alla vi som gått i den svenska flumskolan borde läsa boken. Dick Erixon
Dessutom så är boken skriven på ett lättsamt sätt så man behöver inte vara historieprofessor för att få ut något av den. Eva Westerberg
Edwardssons bok kan förhoppningsvis fungera som en tankeställare och vara ett första steg för att återta den historia som socialister i alla tider, lögnaktigt, sökt ta patent på. Markus Jonsson
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery. Winston Churchill
Wi wilje befrämja Industrien; men lägga likwäl hinder i wägen för den idoga at få föda sig. Anders Chydenius
How do you tell a communist? Well, it's someone who reads Marx and Lenin. And how do you tell an anti-Communist? It's someone who understands Marx and Lenin. Ronald Reagan
Raseri och ilska kommer att riva ner mer på en halvtimma än försyn, avsiktlighet och förutseende kan bygga upp på hundra år. Edmund Burke (om franska revolutionen)
Kapitalismens nedärvda last är den ojämlika fördelningen av tillgångarna, socialismens nedärvda dygd är den jämlika fördelningen av fattigdomen. Winston Churchill
Kapitalismen är det sämsta av alla samhällssystem - för dem som inte har upplevt något annat. Gabriel Laub
Kompetenta människor söker inte efter makt, för de behöver den inte. Mindre kompetenta människor älskar makt. Curt Nicolin
Only two things are infinite, the universe and human stupidity,and I'm not sure about the former. Albert Einstein
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin
Alla ideologier som velat göra kollektivet friskt har till slut byggt läger. Juli Zeh
Det var varst vad det uppror dig att hogerkanten i USA fatt kritik for sin retorik efter denna tragedi. Bloggpost efter bloggpost om hur fruktansvard denna kritik ar. Det ar inte utan att man undrar om detta ar en om ta.
SvaraRaderaMin uppfattning: nej, det finns i dagslaget inget som tyder pa att mordaren var "teabagger" eller influerad av Sarah Palins idioti. Och visst finns det gott om demokrater som har sagt dumheter.
Men, ar det for mycket att begara att folk pa hogerkanten nu besinnar sig lite? Det kanske inte ar helt vettigt att uppmana folk att ga bevapnade till politiska moten ("for det har ni ratt till!"). Det kanske inte ar helt vettigt att beskriva meningsmotstandare som "forradare", "tyrann", "terroristsympatisor", "socialist/fascist/kenyan/muslim/marxist/nazist", att pasta att halsoreformen (som det finns manga rationella argument emot) skulle innebara statliga "death panels".
Faktum ar att hoten mot politiker okade enormt under debatten om halsoreform, och att Giffords kontor blev beskjutet.
Och pa hogerkanten mer an pa vansterkanten ar det ledande figurer som kommer med den har typen av hysterisk retorik. Limbaugh, Beck, Palin, Hannity; de ar idag helt tongivande och INGEN republikansk politiker vagar ga emot framforallt Limbaugh. Har Michael Moore samma stallning pa vansterkanten? Definitivt inte.
Den har utvecklingen oroar mig och jag beklagar den okande polariseringen. Du daremot tycks vilja vara pa staplatslaktaren och egga pa.
For ovrigt, bland det vettigaste jag har last om detta:
http://www.prospect.org/csnc/blogs/tapped_archive?month=01&year=2011&base_name=on_debating_our_debate
michael w
Till MW: Du är som vanligt helt förblindad av ditt svenska vänsterperspektiv. Visst, amerikansk politisk debatt är traditionellt fränare än den svenska messmörsvarianten, men som bl.a Olle Westberg noterade på Newsmill häromdagen så "leder" Sverige likväl med hästlängder i politiskt våld. Så det finns här ingen direkt koppling som i sig skulle motivera en förändring (sen önskar jag att viss nedtoning av retoriken skedde i USA men av helt andra skäl). Vad gäller vem som sedan stått för de värsta överdrifterna på senare är, läs här: http://michellemalkin.com/2011/01/10/the-progressive-climate-of-hate-an-illustrated-primer-2000-2010/
SvaraRaderaAnders, "svenska vansterperspektiv"??? Det tar jag som en personlig forolampning, eftersom jag ar mycket stadigt forankrad pa hogerkanten. Den liberala, rationella hogerkanten.
SvaraRaderaAtt vara hoger innebar dock inte att man automatiskt maste beundra idioter som Palin, vulgara populister som Limbaugh, eller tycka att det tillhor normal politisk diskurs att kalla sina motstandare for "forradare" eller tyrann. Och jag tycker definitivt inte att man maste vara "vanster" for att anse att det ar djupt oansvarigt att uppmuntra manniskor att komma bevapnade till politiska moten.
Jag vet inte exakt vilket perspektiv det ar som forblindar dig, men nagot ar det. Nagon som citerar Michelle Malkin som stod ar forvisso ratt forblindad.
michael w
Till MW: Hela Sverige präglas av ett djupgående vänsterperspektiv, så det var ingen personlig förlämpning. Jag har också svårt för Palin & C:o, men eftersom jag bott länge i USA vet jag samtidigt att de i grunden, bakom alla överdrifter, speglar en socialt/kulturell konservativ och ekonomiskt liberatariansk "mix" som jag i grunden ansluter mig till. Jag köper därför inte den förnustiga vänsterbild av det politiska läget som svensk media förmedlar, för den är helt enkelt inte sann. Det skulle vara oerhört lätt att bryta ut och knåda ihop ett antal lösrykta kommentarer från den svenska vänstern och framställa den som direkt mordisk på samma sätt som nu görs med den amerikanska högern. Jag vägrar dock spela med i detta taskspel, som enbart är ämnat att framställa Republikanerna i dålig dager (och fungera som balsam för den svenska vänsterintelligensian).
SvaraRaderaSist, vad i Malkins sammanfattning stämmer inte??
Jag läste också Michelle Malkins sammanfattning av delar av det massiva hat som riktats och riktas mot högern. Mycket talande och avslöjande för en vänster som nu spelar både jungfru maria och spanska inkvisitionen.
SvaraRaderaHerr anonym påminner lite om Jim Carreys rollfigur i filmen Liar, Liar angående Michelle Malkin:
"Fletcher: Your honor, I object!
Judge: Why?
Fletcher: Because it's devastating to my case!
Judge: Overruled.
Fletcher: Good call! "
Till Sven: Topp! :-D
SvaraRaderaAnders, du har definitivt en poang gallande svenska "slentrianvanster"-perspektiv, men jag skulle samtidigt havda att jag inte delar dessa. Jag identifierade mig med republikanerna fram till 2004, jag har bott utomlands sen 2003, och foljer sen innan dess inte utrikesbevakningen i svensk press eftersom den ar sa undermalig.
SvaraRaderaJag ar inte ens sarskilt intresserad av hur amerikansk politik skildras i svensk media, eftersom det har inget som helst inflytande over amerikansk politik i sig, och det ar det som intresserar mig.
Jag laser svenska medier, pa natet, for svenska nyheter, och jag laser internationella (huvudsakligen amerikanska) medier for internationella nyheter.
Jag far ibland intrycket att vissa svenska hogermanniskor ar for republikanerna i USA eftersom svenska vanstermedier ar emot dem... Inte en sarskilt bra anledning, i min mening.
Men, till denna sak: ang Malkins upprakning, las min kommentar ovan. Jag har aldrig sagt att demokrater inte har sagt idiotiska saker. Vad jag sade var att det pa den republikanska sidan ar LEDANDE figurer, som idag utgor republikansk MAINSTREAM, som kommer med hysteriska uttalanden.
Malkin raknar upp en massa bloggar och folk som Madonna och Sarah Bernard; kan det verkligen jamforas med nar t ex kongresskvinnan Michele Bachman uppmanar folk att vara "armed and dangerous" gallande Obamas energipolitik?
Sven, du paminner lite om Jim Carreys rollfigur i en annan film, "Dum och dummare"...
michael w
Till MW: Ta gärna vid tillfälle en närmare titt på vad diverse demokrater som måste räknas som mainstream ofta säger och tycker. Ta exemplevis Joe Biden, som härförleden vräkte ur sig (typ) "vi måste spendera mer pengar så att vi inte blir ruinerade" och The One himself, som vid flera tillfällen använt minst lika militanta metaforer som någonsin Palin, Bachman, et al. Problemet är att dessas grodor och kvasimilitära språkbruk, som är legio inom nästan all politik utanför Norden (även om inte minst vänstern även här ofta talar i termer som kamp, front, attack, stupstockar,etc), ofta filtreras bort i nyhetsbevakningen när det kommer från "darlings" som Biden, Clinton, Obama och andra.
SvaraRadera@michael w anonym
SvaraRadera"Sven, du paminner lite om Jim Carreys rollfigur i en annan film, "Dum och dummare"..."
Hö, höh..hur länge satt du på kammaren och spånade innan du kom på den juvelen till comeback?
Förklara istället varför Bachmann, en tills nyligen anonym kongressledamot från lilla Minnesota skulle orsaka harmageddon när hon använder militära metaforer men inte Obama (ledaren för den fria världen, du vet)?
“If they bring a knife to the fight, we bring a gun!”
Hmm vem sa det nu igen?