2011-02-24

Det har redan spårat ur

Ytterligare en röd dåre på fallrepet...

Utvecklingen i Mellanöstern håller visst redan på att spåra ur, ordentligt. Och hade det inte varit för att folk nu dör (tydligen i drivor) så skulle man inte kunna annat än skratta åt Libyens regerande massmördare Gaddafi och hans påfund. Idag skyller han upproret mot sitt vanstyre på att unga äter konstiga piller och på -- trumvirvel -- al Qaida! Jo, för dom är ju kända för att stödja demonstrationer för ökad demokrati, mer öppenhet och rättvisa!
.
Jag hopps innerligen att Libyen visar sig bli 2011 års motsvarighet till Rumänen 1989, där ett mindre antal människor tvangs dö i kampen mot kommunismen medan den säckade ihop. Risken finns dock att detta är början på något mycket, mycket värre. För skulle Gaddafi med våld lyckas klamra sig fast vid makten ytterligare en tid kommer detta dels att riskera leda till bakslag i de arabländer där despoterna redan fallit, dels ge de rövare i andra diton som fortfarande har makten (bokstavligen) blodad tand att ta till våld för att rädda sina egna skinn.

2 kommentarer:

  1. Mubarak återvänder väl inte. Däremot kan det bli diktatur i arabländer, precis som det har varit.

    För att vara lite självfixerad (inte lika mycket sam Gaddafi hoppas jag?) kan jag rekommendera en ny artikel av Ed West, här översatt till svenska:

    http://magnusorerar.blogspot.com/2011/02/ed-west-inte-fordom-eller-rasism-att.html

    SvaraRadera
  2. Khadaffi är inte kommunist, läs på lite.

    SvaraRadera