2011-02-08

Skökan och oskulden

I Sverige har vänstern, media och resten av den moderna självutnämnda nyadeln i decennier ägnat sig åt svartmålning av andra länder som av olika anledningar inte fallit dem i smaken. Och framförallt då USA, som bland annat beskrivits som bigott, arrogant, rasistiskt, facsistiskt, korrupt, hjärtlöst, inhumant, etc, etc, etc. Ingen lögn om påstådda missgrep och förhållanden har varit för stor, inget misstag för litet för att kritiseras...

Det är därför bisarrt att läsa stycken som detta (och även det här), som stött beskriver hur Sverige och svenskarna i dessa dagar omtalas beroende på Assangeaffären:
Sedan svenskt rättsväsende i augusti förra året riktade våldtäktsanklagelser mot Wikileaksgrundaren Julian Assange har utredningen varit i världens blickfång. I dag är det dags igen, när domstolsförhandlingen som ska avgöra om Assange utlämnas från Storbritannien till Sverige drar igång. Men det är inte alltid lätt att känna igen bilden av Sverige i utländska medier och på bloggar. På många sajter förlöjligas och svartmålas Sveriges rättsystem.
Dessutom skall Sverige vara "ett land som är i klorna på feminister och CIA". Well, det senare är ju i alla fall definitivt inte sant... ;-)

Hursomhelst. Som jag skrivit tidigare är jag är inte speciellt intresserad av Julians Lasagnes vidare öden och äventyr då det med tiden sänkt sig något unket antivästligt i allmänhet och distinkt antiamerikanskt i synnerhet över hela Wikileaksprojektet. Men, jag kan inte låta bli att le i mjugg över hur vissa svenskar reagerar som en sköka ställd inför anklagelser om bristande oskuld när de nu alltså själva får smaka på en till stor del bottenlös tallrik förtalssoppa. Väl bekomme!

8 kommentarer:

 1. Stöd till Assange och Wikileaks är en klockren blinkande varningslampa som signalerar att där är en rödgardist med målet att förgöra västvärlden: Michael Moore, John Pilger, Jan Strid, Say no more.

  SvaraRadera
 2. Intressantare än Assanges person är att diskutera hur Wiki-läckorna under hösten passar in i mönstret med uppgifter om planerade terrorattacker mot Europa, intrång i flera börsers datasystem och "demokratiaktivist"-offensiven i Nordafrika. Hur samordnat är allt detta ?

  SvaraRadera
 3. Ska man se det positivt så håller denna rättegång mot Assange alla konspirationsnötter upptagna ett bra tag framöver, så att vi alla andra kan ostört fokusera på viktigare frågor.

  SvaraRadera
 4. oj en sida för ny svensk fascism

  SvaraRadera
 5. Kritiken av det svenska rättsväsendet är hur gammal som helst. Svenska åklagare och domare ser sig själva som en förlängning av statsmakten. Den attityden är dessutom avgörande för att man ska göra karriär som till exempel domare i högsta domstolen eller överåklagare. Det här är bara rätt och bra. Det här med CIA kan verka lustigt, men det är ändå bra att bloggare letar sådana samband och ger uttryck för misstankar. Det utgör en hälsomsam undervegetation som en demokratisk debatt inte kan vara utan. Jämför det med svenska blånekande och internationella lögner om den egna demokratins förträfflighet.

  SvaraRadera
 6. Till Anonym (14:33). oj en typisk gammalvänsteranklagelse utan både substans och avsändare

  Till Anonym (19:00): Jag skriver helt under på att det svenska rättssystemet lämnar mycket övrigt att önska. Men CIA-styrt... Lägg av, detta är Verkligheten i Svedala och Sveg, inte Washington DC i Arkiv X!

  SvaraRadera
 7. I ett Sverige som dömde Billy Butt för våldtäkt är det bästa nog att göra som Chuck Berry och ta nakenfoton med alla sexpartners. En osäker man bör nog filma rubbet.

  Billy Butt betedde sig som en skitstövel, men det är inte ett brott.

  Noterar med intresse att som vanligt har SvD stängt av kommentarerna för en artikel där läsekretsen riskerar tycka fel.

  SvaraRadera