2011-03-05
Romarrikets nedgång och fall
Här är en intressant och som det verkar initierad belysning av sossarnas pågående sammanbrott: "Det är samma krafter som nu styr oredan som för tre år sedan påtvingade Mona Sahlin samarbetet med Vänsterpartiet och som senare i valrörelsen ägnade lika mycket kraft åt interna strider som att försöka vinna valet." Lite Svetonius över intrigerna alltså. Och mycket Edward Gibbon över händelseutvecklingen! :-D
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Allt fler verkar anse att det försiggår något slags rosornas blodig krig inom S.
SvaraRaderaDessutom verkar det framgå rätt tydligt, att vänsterfalangen inom S aldrig ändrar sig, och rent allmänt är helt omöjlig att ha att göra med såsom vänstermänniskor och vänsterfalanger inte sällan är.
Vad leder då detta till? Förhoppningsvis inte enbart att de mest destruktiva inslagen hos ett parti som S marginaliseras för all framtid, utan att gemene man börjar fundera på hur positivt detta med "vänster" egentligen är.
En uttalat högerorienterad socialdemokrati, med sådana som Klas Eklund eller Jan Nygren som partiledare, skulle a) knappast vara ett parti i dagens kris, och b) inte minst kunna vara en verkligt positivt kraft som tillsammans med Alliansen sannolikt skulle varit intresserade av att ingå för nationen långsiktiga, och sunda, överenskommelser.
En sådan socialdemokrati tror jag dock aldrig att vi får uppleva.
Tyvärr.
Mvh
Håller med.
SvaraRaderaProblemet rent generellt i dagens politiska värld, är att alltför få har alltför dålig kunskap om historien och bakgrunden till de olika händelserna i historien. Utan kunskap om äldre tider svårt att sia om framtiden.
Märkligt, med detta perspektiv, att den svenska regeringen agerar så räddhågset inför vänsterns kritik - med sådana fiender behöver man inga vänner!
SvaraRaderaTill Thomas: Nej, partigängarna verkar ha bestämt sig för att klamra sig fast vid gårdagens politik, kosta vad det kosta vill. Jag ser ett scenario framför mig och det är att SAP nu väljer en tillbakablickande partiledare, drabbas av en ny markerad tillbakagång 2014 och SEDAN eventuellt acceptrerar att 1900-talet tagit slut och börjar blicka framåt...
SvaraRaderaTill N4U: Jupp!
Till Lars: Jag är inte riktigt säker på att jag följer dig. Mer exakt vad menar du?
I all enkelhet menar jag bara att det är förvånande att regeringen är så rädd för att framföra något (t.ex. gällande arbetsmarknadsregler el. värnskatt) som skulle automatiskt föranleda kritik från vänstern – med vänsterns nuvarande, och förutsebara, kondition borde man helt kunna strunta i ev. oväsen från dras sida.
SvaraRaderaDu borde också kolla upp hur din kommentarfunktion fungerar. För mig fungerar den inte alls i Firefox och i IE måste man ofta klicka ”Skicka kommentar” tre gånger innan Ordkontroll kommer upp. Kanske är det bara jag...
SvaraRaderaTill Lars: Ah, då förstår jag vad du menar. Och jag hålelr helt med. jag skrev faktiskt en liten sak om detta bara häromdagen i NWT: http://www.nwt.se/asikter/debatt/article862565.ece
SvaraRaderaVidare, du är den förste som haft problem med kommentarerna. Och jag har inte ändrat några inställningar eller något. Låter mysko. Jag kör själv IW och har aldrig haft några sådana problem...
Till Anders: Jag har hittills inte haft några direkta problem med kommentatorsfunktionen, utan önskar blott att denna utmärkta blogg försågs med en funktion som gjorde att ett meddelande sändes till mitt e-postkonto varje gång någon skrev i de trådar jag är aktiv i.
SvaraRaderaMvh
Till Thomas: Jag tackar!
SvaraRaderaTyvärr tror jag inte det finns någon sådan mojäng... Men, jag är teknisk idiot och skall kolla. I så fall slår jag på den...
Kanske någon annan som vet hur man gör? Hör i så fall av er så lägger jag ut all adekvat information..!
Till Thomas igen: Ah! Jag tror jag hittade det direkt. Nedanför kommentatorsrutan står det "Registrera dig via epost". Tryck på den, jag tror det är en sådan möjäng du efterfrågar...
SvaraRaderaAnders: Vi människor måste kunna ge varandra ett erkännande, och hittar jag en fin blogg brukar jag försöka glädja upphovspersonen med att berätta det. ;)
SvaraRaderaNär det gäller den tekniska funktion du tipsade om, "Registrera dig via epost", har jag nyss klickat på den, och hoppas på det bästa.
Att hoppas på det bästa bör vi ju för övrigt alltid göra, men när det gäller svensk inrikespolitik känns det nästan som om det krävs övermänskliga mängder energi för att kunna hysa dylika förhoppningar. :)
Mvh
Då är det väl bara jag då...jag kör US versioner av all software och kanske är de olika språkversionerna inte buggtestade mot varandra? (Jag kan inte heller se "Registrera dig via epost", som du nämner för Thomas)
SvaraRaderaDet verkar som att socialdemokraterna har drabbats av sin egen politiska kultur. Detta med toppstyrning och valberedningar i politiska partier fungerar inte när man ska lösa verkliga politiska konflikter. Detta hemlighetsmakeri i syfte att hålla ett samlat ansikte utåt är ju en gammal tradition, som Sverige lär vara ganska ensamt om. I andra länder utkämpas den här typen av strider mer eller mindre öppet på partikonvent och med olika utspel riktade mot väljarna. Inte med korridorspring och sovjetologi i media.
SvaraRaderaTill Lars: Så kan det nog vara efetrsom bara du haft det problemet. Men, som sagt, är dte någon som känenr till en lösning maila den till mig så publicerar jag.
SvaraRaderaTill Anonym (20:42) Sossarna är nog ganska ensamma om detta system numera. Förr var detta legio. I gamla Östeuropa.
Att klicka på länken "Registrera dig via epost" verkar fungera, ty jag har börjat få mail om att nya inlägg finns i trådar jag är aktiv i. :)
SvaraRaderaMvh
Till Thomas: Gott! :-)
SvaraRadera