2011-03-02

Se där...

På en direkt fråga om hur hög koldioxidhalten i atmosfären idag är hade den ansvariga chefen på amerikanska miljöverket häromdagen svaret: Jag vet inte! Det gäller att ta det här med AGW och sitt för dess bekämpande viktiga jobb på största allvar. Annars skulle ju folk kunna få för sig att hela grejen är våldsamt överdriven och att det i grunden bara handlar om att vara PC genom att säga att Teorin är bergsäker, le mot kameran och varje månad lösa in sin väl tilltagna lönecheck.

2 kommentarer:

  1. Australiensarna börjar vakna upp i alla fall, förhoppningsvis kommer det sprida sig (tyvärr tror jag Sverige som vanligt kommer vara sist att förstå). Lite lustigt att Australien pekats ut som ett bevis på AGW-teorin, men Australiensarna tycks inte hålla med om det (http://www.australianclimatemadness.com/2011/02/abbott-peoples-revolt-against-carbon-tax/). Om Australien vore på väg att koka bort och totalt översvämmas tror jag inte många hade tvivlat. Trots svenska PK-medias övertygelse förstår dock Australiensarna att deras lands klimat alltid varit extremt, och inga försök att paketera om varenda väderfenomen till "global uppvärmning" ger särskillt stort genomslag.

    SvaraRadera
  2. Till Emil: Ja, aussisarna går i bräschen här. Och som jag tror det var brandchefen i Melbourn som häromåret typ sa att han var övertygad om att det årets ovanligt många gräsbrander berodde mycket mer med de campare som bevisligen orsakat dom än på någon elegant teori.

    SvaraRadera