2011-07-08

4 kommentarer:

 1. Man kan väl inte skylla allt på Obama, vad med president Clinton? Fast seriösa skämt åsido, W har försökt att toppstyra de makroekonomiska lagarna. Han införde statstortyr, och räddade därmed kanske en bunt människor från ett terrorangrepp på JFK-flygplatsen. Men det hade ett pris! I konsekvensens namn borde de därför ta bort devisen "In God We Trust" från deras dollarsedlar och dollarmynt. Ibland måste man vara pragmatisk, men statstortyr??! Turkiet nästa?

  Roger Klang

  SvaraRadera
 2. Sittande President i USA är en olycka för både USA och världen. Han har lyckats sätta landet i skuld som ingen förr. På sina få år som President så har han lyckats öka på skuldbördan mer än alla andra Presidenter sammantaget. I historien. Detta kommer att försvaga USA, och när USA blir försvagat så kommer andra att fylla det vacuum USA lämnar efter sig. De som är närmast att fylla detta tomrum är Kina och/eller Ryssland. USA kallas ofta för världspolis av vänstern. Smaka på ett tyranniskt förtryck a'la Kina eller Ryssland som världspolis.

  Även den mest inbitne USA-hatare borde förstå att det är det stora landet i väst som är den enda garanten för vår frihet. När USAs hegemoni i världen avtar så kommer något annat istället. Då Europa inte vet varken fram eller bak och har lutat sig emot den stora giganten i väst när det gäller militära maktmedel så har Europa nada att säga till om för sig själva. Europa måsta alltid lita till någon annan då man inte kan ta hand om sig självt maktmässigt sett.

  Nu skall ju sägas att läget inte är så mörkt som det verkar, det finns trots allt The Tea Party som är en stor kraft i USAs politik, tack och lov. Republikanerna kan komma med en bra kandidat ännu. Perry i Texas, eller min favorit Chris Christie, Guvernör i New Jersey. Nu lär ju inte Christie ställa upp men Bachmann eller Santorum är stora namn som skulle göra underverk som läget är i USA idag.

  Tack och lov så vände vinden något i november 2010. Men nästa ödesval är nästa höst, om ett och ett halvt år.

  Bra klipp du lade ut Anders, det säger allt.

  SvaraRadera
 3. Till RK: Om du med statstortyr menar de "hårda förhörsmetoder" som använts för att få al Quida-medlemmar att avslöja medarbetare och som ledde fram till att bin Laden i maj äntligen kunde skjutas så är det en mycket svår filosofisk fråga, just därför att de lett till sådana positiva resultat. Jag är benhårt emot tortyr, men samtidigt... Ja, jag tror aldrig vi kommer att nå fram till en "bekväm" slutsats om detta. Viktigt i sammanhanget är också att komma ihåg att USA samtidigt har gett de aktuella fångarna rättigheter som inga fångar i länder som Turkiet när det begav sig någonsin skulle ha fått: läkare, advokater, rätten att få sin sak prövad med möjlighet till frikännande, etc, etc.

  Till Benke: Ja, det är verkligen en spännande tid som ligegr farmför oss. Jag tror att det blir Romney som blir kandidaten (Rick Perry kan nog dock överraska om han beslutar sig för att delta). Skall därför bli mycket intressant att följa utvecklingen!

  /AE

  SvaraRadera
 4. Roger, om du med statstortyr menar "water boarding" så är detta inte att likna vid tortyr. USAs militär genomför detta på sina egna soldater så att de skall veta vad det handlar om. Ett antal journalister har, efter att det blivit känt, genomgått "water boarding". Det är tre, jag säger tre! terrorister som genomgått "water boarding". Det finns stränga regler som USAs förhörsledare har att hålla sig till. Inte som ex Saddams terrorpolis som plågade småbarn inför föräldrarna på de mest groteska sätt, eller som våldtog hustrun medan mannen tvingades titta på, eller sänkte ned människor i syrabad.

  Resultatet av waterboarding är fenomenalt. Läs Marc Thiessen och andra för resultatet.

  Tre terrorister genomgick waterboarding. Två av dem bröt ihop nästan omedelbart, en terrorist genomgick ca 180 st (KSM, Khalid Sheikh Mohammed) innan han gav sig och "spilled the beans". När han väl gav sig så tyckte han att förhörarna skulle göra detta emot alla terrorister då de kunde leva i frid och berätta efter att ha utstått detta. De behövde inte känna skam att ha berättat efter en sådan hård förhörsmetod var hans mening.

  Genom detta så har oräkneliga liv sparats. Svensk statsmedia framhåller detta som något groteskt.

  Tilläggas skall att en av de andra förhörsmetoderna som George W. Bush gav sin tillåtelse till var att släppa in spindlar och kryp till fångcellerna.

  SvaraRadera