2011-07-16

Herre min skapare...

En världspresident Arnold von Skrot skall enligt ett nytt förslag
bland annat lösa växthusproblematiken  med hjälp av ett globalt datasystem..

Här mina damer och herrar är en sann skräckhistoria: en fransos som vill att FN går ihop med EU och bildar en världsregering, bland annat för (trumvirvel...) miljöns skull! Och han har verkligen tänkt igenom detaljerna:

Generalförsamlingen bör ombildas till denna regerings senat. I stället för ett parlament i traditionell bemärkelse skulle ett virtuellt forum skapas med möjlighet för deltagare världen över att framföra sina åsikter. Permanenta arbetslag sammanställer inkomna förslag, vilka sedan underställs en världsomfattande elektronisk omröstning.

Om så sker skall jag omedelbart sluta fjomsa mig som egenföretagare i idésvängen uti Svedala och göra allt för att få ett jobb i denna nya monsterstats administration. För dels säger vi därmed garanterat go'natt till allt vad demokrati och marknadsekonomi heter, dels så herre jääävlar vilken oändlig källa till mutor, bidrag och allmänna dusörer detta vidunder skulle bli. Jag noterar därtill också med ett gapflabb att efternamnet på pappan till detta fullständigt barocka förslag, Jacques Attalis, på ett ställe i texten felstavas till Attila... Profeteiskt!!!

8 kommentarer:

 1. Hm. Det första jag såg när jag öppnade SvD-artikeln vad datumet 14 september 2011. Alltså i framtiden! Detta måste vara något som planerats men läckt inför "dagen D". Hm, har alltid hatat sajter som vaken.se, men måste nu ta värvning i foliehattsarmén... ;)

  SvaraRadera
 2. Till MA: hehe, ja se där... :-D

  /AE

  SvaraRadera
 3. Ruggigaste jag hört på länge. Nu lär det ju hålla sig inom fantasin men bara tanken är förskrämmande. Det är såklart en fransos som uttalat detta och man blir ju så trött på dessa barnsligheter. Var det inte från fransosernas värld Attac bildades? En hop kommunister som skulle frälsa hela världen med en überskatt som skulle tas ut av finansiella transaktioner världen över. Hela vänstern är en pöbelhop som till varje pris skall skinna andra på deras medel här i världen. Tröttsamt och farligt.

  SvaraRadera
 4. Till Anonym: Amen!

  /AE

  SvaraRadera
 5. Ja det är bättre att 5 miljarder okunniga människor styr samhället istället.

  SvaraRadera
 6. Till Anonym: Det bästa vore om alla människor fick styra sina egna liv själva och demokratiskt valda politiker bara tar hand försvar, polis, domstolar och garanterar alla medborgare ett minimal existensminum. Alla försök att därutöver försöka "styra samhället" slutar alltid på ett och samma sätt -- illa!

  /AE

  SvaraRadera
 7. Det var inte första april idag? FN? Det var nästan roligt. Jag tycker hellre vi går ur FN och satsar bara på EU, de har inte hunnit göra bort sig totalt - nja det var kanske inte heller helt rätt. Personligen vill jag ha så lite styrning som möjligt men bidrar gärna till det absolut nödvändiga i samhället.

  SvaraRadera
 8. Till Elina: Håller med, EU är kanske inte helt bortom räddning, även om det skulle krävas ett mirakel för att få pli på byråkraterna.

  /AE

  SvaraRadera