2009-03-12

Tippingpoint snart nådd!?!


Amerikanerna, ett av de folk som (vid sidan av svenskar och övriga skandinaver) utsatts för den mest systematiska, ensidiga och mest dogmatiska massmediala "informationen" om hur sann "växthusteorin" är håller enligt Gallup på att vända alarmismen ryggen. Hela 41 % säger nu att hotbilden är överdriven. Och den långsiktiga trenden är - som framgår av grafen ovan - tydlig.

Vilket inte bör förvåna. Amerikanerna är ett av världens bäst utbildade folk. Och de har en stolt kulturell tradition av att tänka själv, snarare än att låta myndigheter och förståsigpåare göra det åt sig. USA har också därför historiskt varit ett av de länder som varit politiskt mest framsynt och därför drabbats i särklass minst av andra kollektiva villfarelser som socialism, kommunism, fascism och nazism.

Vilket leder mig till följande förutsägelse:

Att amerikanerna under kommande år kommer att fortsätta bli allt mer sunt skeptiska till klimatalarmisternas helvetesteori. Och att den dag när en majoritet kommit fram till att hotbilden är nys, så kommer även det i dag närmast unisona politiska stödet för denna domedagsprofetia snabbt att kollapsa. För så funkar politiken - det som man inte kan vinna röster på är i praktiken ointressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar