2009-05-13

Suck!

FN fortsätter att förnedra sig självt. Idag väcker nyheten att organisationens råd för mänskliga rättigheter valt in ett ett antal av världens hårdaste diktaturer - däribland Kina, Kuba och Saudiarabien - som medlemmar uppseende (SvD 090513). Man blir med tanke på FN:s förfall de senaste 50 åren inte ett dugg förvånad. Men man känner sig likväl som (via skattsedeln) medfinansiär till detta sorglustiga skämt förklämd. Och fram till i år kunde en rättskaffens i alla fall känna en viss sinnesro för att USA under Bush bojkottade det aktuella rådet och vägrade spela med. Men nu, under Obama, har man sagt vara intresserad av återinträde och därmed ge spektaklet ökad legitimitet igen. Sic transit gloria mundi!

5 kommentarer:

 1. FN har till stor del spelat ut sin roll, och övertagits av Diktaturernas Gäng.

  FN har varit bra, men nackdelen är att även Diktatur-svinen får vara med och påverka. Lägg ner FN och skapa ett nytt FN (UN):
  "United Democratic Nations, UDN" där endast demokratierna får vara med.

  Framtiden kommer endast bli ljus om de förenade demokratierna kan bli starkare än diktaturerna.
  Läs mer här:

  www.FreeWorldAcademy.com

  SvaraRadera
 2. Vadå, accepterar du inte demokratiska beslut? Kuba mfl är invalda av världens länder. Förut var de valda ordförande i rådet.

  Kuba respekterar de mänskliga rättigheterna i mycket högre utsträckning än USA och Sverige.

  Du bara sprider vidare en västlig arrogant inställning.

  SvaraRadera
 3. Dagens skämt? "Kuba respekterar de mänskliga rättigheterna i mycket högre utsträckning än USA och Sverige." Nyktra till, för h-e!

  SvaraRadera
 4. Kuba har plats 169 i 2008 års pressfrihetsindex, och ligger därmed före endast Burma, Turkmenistan, Nordkorea och Eritrea.

  Den här bloggen skulle nog få stänga...

  SvaraRadera
 5. Till Anonym ovan: "Den här bloggen skulle nog få stänga..." Ja, garanterat!

  SvaraRadera