2009-07-19

Nej, nej, nej!

Kristdemokraterna fortsätter att producera motsägelsefullheter i rasande takt. Partiet har en i grund och botten sund syn på mycket. Men inom dess led finns samtidigt en tjock förmyndarådra, som både förskräcker och förbryllar. Efter att partiledaren Göran Hägglund under sommaren höll två bejublade tal, bland annat innehållande en sedan länge efterlängtad kastad handske gentemot kulturetablissemanget, så kom först ett idiotiskt förslag om höjda spritskatter.

Och nu kommer ett krav på att kvinnor som genomför aborter skall registreras (SvD 090719, DN 090719). Jag är själv högst njugg i min inställning till aborter, men detta är helt fel väg att gå för att minska dem (vilket man väl får anta är ett av motiven). För vad som behövs för att minska antalet aborter är ett värderingsskifte, inte att fortsätta vandra nedför samma väg som social- och överförmyndarstatens proselyter gjort i hundra år. Denna må nämligen vara kantad med de bästa intentioner. Men det leder likväl fortfarande till helvetet!

5 kommentarer:

  1. Hur menar de att man kan få reda på orsaker bakom ett fenomen enbart genom att registrera fenomenets förekomst?

    SvaraRadera
  2. Till Anonym: Ingen aning... Förslaget är som sagt galet!

    SvaraRadera
  3. De vill ju ha registret för att enkelt kunna ta fram underlag för uppföljande studier! Menar ni att man kan göra sådant utan den hjälpen eller hade ni bara inte läst så noga?

    SvaraRadera
  4. Till Johan: Nej, men jag anser att rätten till personlig integritet väger tyngre. Skulle "forskning" vara en legitim orsak att upphäva rätten till denna skulle vi strax kunna avskaffa allt vad privatliv heter, för det finns alltid någon (ofta med de bästa av intentioner) som vill rota i allt vi gör...

    SvaraRadera
  5. Jag köper att bekvämlighetsargument är en dålig generell grund för dylika register. Nu vore det intressant att veta om de i den här forskningen brukar ha så stora problem med rekrytering till studier att ett register är motiverat.

    SvaraRadera