2009-09-24

Suck...

Efter en kall och usel sommar verkar klimathysterikorna försöka återta initiativet DN:s egen helvetesprofet Karin Bojs återvinner idag i alla fall en hel rad gamla "sanningar" i en ny artikel om att slutet som alltid är ytterst nära. Och däribland återfinns givetvis amsagan om att jorden riskerar gå under om inte mängden koldioxid i atmosfären minskas. Att halten CO2 under jordens drygt fyra miljarder år långa historia många gånger legat mycket högre än idag (samtidigt som klimatet varit både kallare och varmare) utan att några katastrofer inträffat nämner hon givetvis traditionsenligt inte heller...

Tillägg: En av den politiska världens alltför få antipopulister i klimatfrågan, Tjeckiens president Vaclav Klaus, har med rätta rutit till mot klimatgalenskaperna i FN.

6 kommentarer:

 1. Kan du inte skriva i hop dina forskningsresultat till en artikel, och skicka dem till Nature. Jag tror att de skulle få större genomslag om de publicerades i en ledande peer review tidskrift, och inte bara här på bloggen.

  SvaraRadera
 2. Till Kurt: Det finns redan hyllmil med peer reviewad "klimatskeptiska" forskningsrapporter, så jag ägnar mig åt att sprida budskapet istället...

  SvaraRadera
 3. Genom att länka till bloggar?

  SvaraRadera
 4. Vore det inte klädsamt om du gav dig på primärkällan Johan Rockström, eller i vart fall sekundärkällan Nature i stället för en vetenskapsreporter som gör sitt jobb: Refererar till en svensk forskningsrapport som fått internationellt genomslag.

  SvaraRadera
 5. Till Bo Jonsson: Allt jag kräver av DN (och andra) är bara viss återhållsamhet. Och att de nämnar att det finns väääääldigt många som starkt tvivlar på framförallt CO2-nojan.

  SvaraRadera