2009-10-19

"The War Against Fox"

Tre personer som har lite svårt med kritiska media
Här, käre läsare, är en liten intellektuell komplikation som jag är ganska säker Du aldrig kommer att få höra politiskt korrekta vänsternissar föra några filosofiska utläggningar kring. De har i åratal yttrat - nota bene enligt mig delvis - välgrundade farhågor om att media i Italien kontrolleras alltför mycket av ja-du-vet-vem. Och även om kritiken gentemot mediasituationen i Ryssland av någon outgrundlig anledning varit mildare, så har många - även det med rätta - protesterat även mot denna.

Det skall därför nu bli väldigt (o)roligt att se om de som protesterat orkar vara konsekventa. För Obamaadministartionen har nu i praktiken lagt hela sin (och därmed hela den federala apparatens) tyngt bakom en krigsförklaring mot konservativa tv-kanalen FoxNews:

Obama senior adviser David Axelrod went further by calling on media outlets to join the administration in declaring that Fox is "not a news organization."
"Other news organizations like yours ought not to treat them that way," Axelrod counseled ABC's George Stephanopoulos. "We're not going to treat them that way."

Man må tycka vad som helst om FoxNews. Men detta är sannerligen inte tongångar man vill höra i en demokrati! Så, kära vänster, sätt igång och protestera lika högljutt som ni ända sedan mitten på 1990-talet protesterat mot de oroväckande tendenserna i Italien och Ryssland. Eller erkänn att alltihop bara varit försök till billig politisk poängplockning...

3 kommentarer:

 1. Bra artikel... Nu med den nya Obama-administrationen och en press som närmast kryper i stoftet för honom, så har aldrig Fox varit viktigare.

  /Erik

  SvaraRadera
 2. Har du Erik någon gång tittat på FOX? hur de rapporterar politik? De får ju Goebbels att framstå som en amatör, har aldrig sett maken till enkelriktad propaganda, det är så illa att man inte kan kalla det nyhetsrapportering. Ställs det inga krav "over there" för att kunna kalla sig nyhetskanal??? De kör hårt på Goebbels mantra att en lögn som upprepas tillräckligt ofta kommer uppfattas som sann.

  SvaraRadera
 3. Till Anonym: Jag vill inte svara i Eriks ställe, men jag tror du skrev fel - du måste mena SVT...

  SvaraRadera