2009-12-17

Potentiellt glädjebesked

Enligt pressuppgifter verkar det inte bli något stort avtal mot det icke-existerande klimathotet i Köpenhamn. Om detta stämmer - Yehaaa! Jag vill dock höja ett varningens finger. För tal om "sammanbrott" och "kriser i förhandlingarna" tillhör sedan länge den etablerade litturgin vid större internationella sammankomster, oberoende av ämne. Dylikt prat ger ty intryck av att läget är allvarligt och när politikerna sedan ändå i slutet "mot all förmodan" lyckades ena sig framstår de som potentare, kraftfullare och godare än vad de egentligen är. Jag hoppas som sagt - för framtidens, ekonomins, miljöns och det sunda förnuftets skull! - att ryktena denna gång är sanna. Men jag vågar ännu inte riktigt tro att det är helt sant...

2 kommentarer:

  1. Då är vi minst två som hoppas samma.
    Det skulle betyda att vi äntligen kan styra skutan mot de verkliga problemen: Rent vatten och ren luft. För som det är idag, så förgiftar vi vår luft i storstäder och med utsläpp från industrier och släpper ut allehanda kemikalier i vattendragen som slutligen hamnar i haven. Utsläpp som redan hotar fortplantningen hos fiskar, sälar och i förlängningen högre upp i näringskedjan, t.ex. isbjörnar och människan.

    Resurserna vi har att tillgå på jorden är begränsade och vi behöver inte förgifta luft och vatten för att inse det problemet.

    SvaraRadera
  2. Till Norah4you: Vi är helt överens! :-)

    SvaraRadera