2010-03-02

(S)orry, lagvidrigt förslag

Sossarna i Stockholm har nu presenterat en rad idéer och löften inför höstens val. Och man planerar att försöka vinna röster på att bryta mot lagen:

(...) en åtgärd är att se över reglerna för den kommunala upphandlingen. Stockholms stad upphandlar varor och tjänster för 11 miljarder kronor varje år. Det handlar bland annat om byggprojekt, städ- och renhållningstjänster, bevakningsverksamhet, anläggningsarbeten och vård- och omsorgstjänster. Socialdemokraterna vill använda upphandlingarna som ett verktyg för att skapa fler jobb lokalt, där arbetet utförs.
Sorry, men detta bryter direkt mot upphandlingslagen...

2 kommentarer:

  1. Finessen med att vara politiker är väl att man då har makten även över lagen. Sen kan man ju även agera med viss finess som t ex läcka andra
    anbudsgivares offerter till just den politikerstyrda konkurrent som man vill gynna och så får man litet in på det egna kontot som uppskattning dessutom.

    SvaraRadera
  2. Till Anonym: Inte i detta fall då det rör sig om EU-rätt i botten. Och Bryssel kommer garanterat inte att ändra den lagen bara för att ett antal Stockholmssossar vill leka protektionister.

    SvaraRadera